Design Awards 2015: Årets nominerede

Danmarks tre stærkeste bolig- og designmagasiner er igen i år gået sammen om at uddele årets største designpris. Se de nominerede her

Design Awards 2015
1 / 12

Design Awards 2015

Igen i år er Danmarks tre stærkeste bolig- og designmagasiner gået sammen om det, der bliver årets største designpris: Bo Bedre, Costume Living og Bolig Magasinets Design Awards 2015, hvor vi peger på det, der netop nu lyser stærkest på den danske designhimmel. Alle vindere offentliggøres ved storstilet prisuddeling den 10. september.

Årets comeback
2 / 12

Årets comeback

Der ligger mange glemte skatte i skuffer og arkiver, hvilket de senere års mange relanceringer vidner om. Prisen går til et stykke design, der lander rigtigt i sin nye kontekst og tid.

 1. Den trætte mand

Design: Flemming Lassen
Producent: By Lassen

1,42 millioner kroner var hammerslaget, da Bruun Rasmussen auktionerede et originalt eksemplar væk i 2014. Senere blev den relanceret og har ramt plet i en tid, hvor store lænestole er hotte som aldrig før.

 1. Ichi

Design: Ole Palsby
Producent: Ole Palsby Design

En videreudvikling af det prisvindende bestik, som Ole Palsby designede med inspiration fra Japan. Umiddelbart inden hans død blev det finjusteret, og vi er glade for, at det nu er tilbage.

 1. Venus

Design: Hans J. Wegner
Producent: Getama

Serien, der består af en sofa, en stol og et bord, er enkel og ekstremt smuk. Det stringente, detaljerede udtryk er typisk Wegner, og møblerne er både funktionelle og poetiske. Kombinationen af det formbøjede træ og det fine snedkerhåndvæk er genial.

 1. Reading chair

Design: Finn Juhl
Producent: Onecollection

Hylden er en sjov detalje. Og så er stolen et Finn Juhl-møbel, der ligger i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

 1. No. 1

Design: Børge Mogensen
Producent: Fredericia

Børge Mogenens NO.1-serie fra 1955 er stadig yderst anvendelig i den moderne indretning, og med den seneste tilføjelse af en lænestol står serien som en af de bedste relanceringer det seneste år.

 1. J 81

Design: Jørgen Bækmark
Producent: Coop

Ideen om at relancere de gamle FDB-møbler viste
sig hurtigt at være en stor kommerciel succes. Den bygger på godt design af gode designere til priser, der er til at betale. Vi har fået mange af de gamle savnede designikoner tilbage – senest J 81. Tak for det!

Årets designer
3 / 12

Årets designer

Prisen går til en designer, der har sat et tydeligt aftryk på designscenen med karakteristisk, originalt og holdbart design.

 1. Norm arkitekter

Duoen modtog fortjent prisen som årets designere i 2014, men har fortsat deres imponerende fremmarch siden med nye, smukke design for både danske og udenlandske producenter. De er umulige at komme udenom.

 1. Cecilie Manz

Hun har været Danmarks designdronning i mere end
ti år og viser igen og igen sin imponerende spændvidde og sin evne til at mestre alle materialer. I år modtog hun Kronprinsparrets Kulturpris og sidder tungt på tronen som landets mest ombejlede kvindelige designer.

 1. Søren Rose

Huserer p.t. i New York og beviser igen og igen, at han ikke bare formår at ramme plet i tiden med sit industrielle internationale udtryk, men også mestrer det klassiske formsprog.

 1. Gamfratesi

Den dansk-italienske designduo har igen haft et imponerende år med smukke design og pris- vindende udstillinger – den mest succesfulde danske designduo set med internationale briller.

 1. Simon Legald

Har de seneste år ageret husdesigner hos Normann Copenhagen, hvor han med stor overbevisning og sikkert formsprog har designet alt fra møbler, over lamper til tilbehør. Han er et kæmpe talent, som vi spår en stor karriere.

Årets design
4 / 12

Årets design

Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden.

 1. Planet lamp

Design: Mette Scheldes
Producent: Please wait to be seated

Mette Scheldes lampe, hvor man kan flytte rundt på de magnetiske planet-skiver og skabe sit helt eget udtryk, er mere en skulptur end en lampe. Den bliver ved og ved med at fascinere.

 1. Taffel

Design: Margrethe Odgaard
Producent: Georg Jensen Damask

Det er forfriskende og ikke mindst originalt tænkt af tekstildesigneren Margrethe Odgaard at væve en guide til borddækning ind i designet af en dug.

 1. Urania

Design: Aric Snee
Producent: Holmegaard

Mundblæst glas og ideen om at forstærke lyden akustisk gennem en tragt er ikke ligefrem ny. Men sammenkoblingen af de to ideer er elegant og en fin kommentar til den vestlige verdens elektronik brug og smid væk-kultur.

 1. Balance

Design: Hallgeir Homstvedt
Producent: Muuto

Ideen om at indbygge små magneter i de spinkle vaser, der står på en metalbakke, er sjov, original, praktisk og ikke 6 mindst smuk, når du forsyner dem med en langstilket blomst.

 1. Alfredo-vaser

Design: Alfredo Häberli
Producent: Georg Jensen

Måske ikke ligefrem nytænkende i deres funktion, men formsproget er ekstremt elegant, og i løbet af et år, der har været et sandt vase-år, er det dem, der har markeret sig som de smukkeste.

 1. Layer it

Design: Anne Boysen
Producent: Bent Hansen

Anne Boysens idé om at skabe et sengegavlsmodulsystem, der ikke bare er smukt, men også rummer en række funktionelle løsninger, er originalt tænkt.

Årets smarthjem-pris
5 / 12

Årets smarthjem-pris

Prisen gives til en ting eller gadget, der er med til at gøre hverdagen i det moderne hjem lidt nemmere og smartere.

 1. Parrot Flower Power

Design: Parrot
Producent: Parrot

En lille højteknologisk enhed, man placerer i sin potteplante, hvor den ved hjælp af en række sensorer måler, om planten får nok sol, mangler vand, har brug for gødning eller står i den rette temperatur. Målingerne sendes til en app på telefonen.

2. Hue Go

Design: Philips Lighting
Producent: Philips

Sidste skud på stammen i Hue-serien, som er LED-pærer, man kan styre via sin telefon eller tablet. Hue Go har et genopladeligt batteri, så man kan tage den med. Giver mulighed for uendeligt mange farvemuligheder – og den kan kombineres med et Philips-TV, så den ændrer farve i forhold til det, der er på skærmen.

3. Mother & The Motion Cookies

Design: Sen.se
Producent: Sen.se

Et produkt, der peger mod en fremtid, hvor vi og vores hjem bliver en integreret helhed. Sæt den på et pilleglas, og se, om oldemor har husket at tage sine piller, eller læg den i sengen, og monitorer din søvn.

4. Beosound Moment

Design: Frackenpohl
Producent: B&O

Designet er i en klasse for sig, og brugen af træ på et moderne hi tech-produkt er på en gang i tråd med B&O’s tradition og nyskabende. Beosound Moment kombinerer høj kvalitet med innovative løsninger – fx et Moodwheel, der finder musik, der passer til præcis den stemning, du er i.

 1. Mylock

Design: Jacob Jensen
Producent: Jacob Jensen Design

Fremtidens hjem bliver nøgleløst – hvis man spørger Jacob Jensen Design. Man parrer sin smartphone med låsen, som registrerer, når man ankommer eller forlader huset, og henholdsvis låser op eller i. Man kan give andre adgang – fx hvis en håndværker skal på besøg, og annullere adgangen igen.

Årets upcoming
6 / 12

Årets upcoming

Går til en person eller et brand, som de færreste havde hørt om i 2014/15, men som i det forgangne år for alvor stillede sig op på designscenen.

 1. Woud

Mia og Torben Koed, der står bag Woud, bragede ind på designscenen ud af det blå med en imponerende kollektion på mere end 30 design. På godt og vel et halvt år har Woud etableret sig som et seriøst designfirma, der har mod på at tage chancer. Imponerende!

 1. Novel Cabinet Makers

Deres stil er enkel og minimali- stisk, men deres reoler, borde og spejle er alligevel helt unikke. Anders Busk Faarborg og Lars Rolf Jacobsens nye projekt er kommet godt fra start, og vi glæder os til at se, hvad fremtiden rummer.

 1. File Under Pop

Josephine A. Hoffmeyer har sat fokus på hjemmets vægge som dekorativt element i boligen med eksklusiv maling, håndmalede tapeter og unikke fliser. Et friskt pust, vi ikke lige havde set komme - det er godt gået.

 1. New Works

Brandet blev lanceret i april, og den kreative direktør Knut Bendik Humlevik har samlet en række designere, der på orginal vis bryder grænser mellem design og kunst.

 1. Karakter

Har i nogen tid haft succes med produktion af lamper og tilbehør, men i 2015 er Christian Elving og co. gået all in som producent af en imponerende og modig kollektion af møbler.

Årets innovative
7 / 12

Årets innovative

Prisen gives til den originale idé eller den person, der tør flytte grænser og pege ud i fremtiden. Prisen er sponsoreret af Samsung.

 1. Hth

Deres nye Table ID, hvor køkkenbordet er gemt i et skab, og deres Pull Down-skab, som de viste under designugen i Milano, viser, at HTH tør tænke nyt og udvikle køkkenet, så det passer til nye behov.

 1. Gubi

Gubis brug af farver og deres mod til at gå deres egne veje er imponerende. Det er det mest internationale danske designbrand p.t. Og deres nye flagship store i København har sat nye standarder for international indretning.

 1. Vipp Shelter

Deres flytbare hus er innovativt. Det er arkitektur og design, der passer godt ind i en tid, hvor downsizing er vejen frem. Du får en lille bolig på 55 m2, som kan opføres på 5 dage - en bolig, der, hvis den kommer lidt ned i pris, kan være med til at definere fremtiden, hvor man tager huset med, når man flytter.

 1. Ege-tæpper

Har sat nye standarder for individuel tilpasning af tæpper. Du kan designe dit eget tæppe og få det leveret hurtigt, hvilket mange har fået øjnene op for. Kvaliteten er god, og Ege er gået fra at være et lidt mainstream tæppefirma til at være en trendsætter, der arbejder sammen med de største designere og modeskabere.

 1. &Shufl

Ikea-hacking (hvor designere og producenter laver elementer, der passer til Ikea-standardmoduler) er oppe i tiden. Det er &Shufl et godt eksempel på. Deres lækre låger og bordplader, som man kan sætte på sit Ikea-køkken, gør individualisering og lækre designerkøkkener til noget, flere har råd til.

 1. Dinesen Home

Dinesen har ikke alene formået at gøre gulvplanker, til et designfænomen. Deres idé om at leje en lejlighed i det centrale København og i samarbejde med en række førende designbrands indrette den som et hjem, der i virkeligheden er et showroom, er original og godt tænkt.

Årets kunsthåndværker
8 / 12

Årets kunsthåndværker

Prisen gives til en designer, der mestrer sit håndværk og med kreativ tæft formår at overraske og nytænke sit felt.

 1. Heidi Zilmer

Allerede under
sin uddannelse som bygningsmaler begyndte hun at specialisere sig i gamle male- og dekorationsteknikker. I dag mestrer hun håndværket til fulde og skaber de smukkeste tapeter i hånden. Hun har en dyb passion og vision om ikke blot at bevare et respekteret håndværk, men også at udvikle det i en ny moderne kontekst.

 1. Iben Høj

Med sine unikke strikkreationer har Iben Høj længe begejstret modeverdenen. Hun formår konstant at gå nye veje med sit unikke formsprog, og nu er hun heldigvis også rykket ind i boligen. I sine nærmest svævende og levende vægophæng eksperimenterer hun med farver og lag af tråde og udfordrer beskueren med konstant skiftende udtryk.

 1. Anne Nowak

Man fornemmer en nærmest barnlig begejstring og charmerende nysgerrighed over tekstildesigner og kunstner Anne Nowak og den måde, hun bruger sit håndværk til at udforske verden på. De enkle motiver i hendes grafiske værker har en imponerende dybde, fordi hun virkelig mestrer sine materialer og sit håndværk.

 1. Tortus

Hans keramik er poetisk, rig og varieret i både farver og former. De smukke strukturer i glaseringen gør næsten vaserne levende, og man fornemmer den kærlighed, de er lavet med – det er svært at give slip igen.

 1. Margrethe Odgaard

er optaget af, hvilken følelse hendes produkter kommunikerer, og om de beriger verden med deres funktion eller æstetik. Med vidt forskellige projekter rykker hun konstant grænserne og udvider det rum, hun arbejder i.

Årets lampe
9 / 12

Årets lampe

Prisen gives til en lampe, der forener god formgivning, nytænkende materialevalg og optimal belysning, der fungerer naturligt i et moderne hjem.

 1. Kizu

Design: Lars Tornøe

Producent: New Works

Svævende akryl-skærm på elegant marmorsøjle – en skulptur, der samtidig fungerer som yderst funktionel bordlampe.

 1. Caché

Design: Aurélien Barbry
Producent: Le Klint

Lampeserie, der på overbevisende vis formår at hylde det klassiske plisserede udtryk og bruge det til at gå nye veje.

 1. Tribeca

Design: Søren Rose Studio
Producent: Menu

Tribeca-serien er rå og enkel. Et ærligt udtryk med en fornemmelse af, at de kommer direkte ud fra metalværkstedet, men på samme tid er elegante og anvendelige.

 1. Petit Machine

Design: Lindholdt Studio
Producent: Lindholdt Studio

Elegante materialer sat sammen til et klassisk udtryk, der er super anvendeligt. Lampeskærmen er monteret på en skæg måde, der fanger øjet og gør lampen til noget helt særligt.

 1. Njp

Design: Nendo
Producent: Louis Poulsen

Vellykket sammensmeltning af et industrielt organisk udtryk. Langtidsholdbart design, der samtidig er et udtryk for, at det kan lade sig gøre at skabe poesi med LED.

 1. Light Forrest

Design: Ontwerpduo
Producent: &Tradition

En af årets mest spændende og nytænkende lamper. Kan udbygges i nærmest det uendelige, som en vildtvoksende, lysende plante.

 1. Soho

Design: Ronni Gol
Producent: Lightpoint

Lægger op til, at man bruger fantasien og skaber sit helt eget lille lysende kunstværk på væggen i en tid, hvor design gerne må kunne gøres personligt.

Årets møbel
10 / 12

Årets møbel

Prisen gives til et møbel, som er afklaret både æstetisk, funktionelt og teknisk. Det skal være orginalt samt have en høj og gerne lang brugsværdi.

 1. Fulton

Design: Søren Rose Studio
Producent: Wendelbo

Et stramt 50’er-udtryk tilsat et moderne twist er ingredienserne i Søren Roses designcocktail, der er fuld af smukke detaljer og newyorker-elegance.

 1. Uchiwa

Design: Doshi Levien
Producent: Hay

Den indisk-britiske designduo forener nordisk minimalisme med poetiske former og indisk farveglæde. Deres udtryk er unikt, hvilket også gælder for Uchiwa, der er helt sin egen.

 1. Savannah

Design: Monica Föster
Producent: Erik Jørgensen

Den svenske stjernedesigner har skabt en let og meget nordisk sofa med lækre detaljer i læder. De runde stokke og de voluminøse puder skaber et kontrastfyldt møbel.

 1. Daybed

Design: Anita Johansen
Producent: Menu

Less is More definerer Anita Johansens daybed. Den lette, lækre træstruktur mødes med blød uld, der bølger på overfladen - et meget smukt møbel.

 1. Traveller

Design: Gamfratesi
Producent: Porro

Lækre materialer og et symmetrisk design går op i en højere enhed i GamFratesis daybed, der lægger op til både lur og samtale.

 1. Fri

Design: Jaime Hayon
Producent: Fritz Hansen

Spanske Jaime Hayon er kongen af organisk formgivning. Den nye loungestol Fri er velpropotioneret og poetisk - og så sidder man forbandet godt i den.

Årets blogger
11 / 12

Årets blogger

 1. Homesick

Bag Homesick er de tre piger Tatiana, Camilla Marie og Mette. Deres blog beskrives bedst som en idé-legeplads, hvor der altid er indretningsinspiration at hente. Stilen er minimalistisk og nordisk.

 1. The Rusty Home

Julie er ansigtet bag The Rusty Home. Julie er en nærværende boligentusiast med fokus på gør-det-selv, kaktusser, loppefund og kreative indretningsløsninger.

 1. Sonoma Seven

Ansigtet bag Sonoma Seven er Mille Emilie. Mille Emilie har en forkærlighed for dansk design, gode loppefund, arvestykker og masser af gør-det-selv. Stilen er rå, maskulin og personlig. På bloggen leveres masser af kreative og veludførte gør-det-selv løsninger.

 1. The Sweet Spot

Laura Scheuer Trøstrups blog er om indretning og design - og om at dele hverdagslykken samt de såkaldte sweetspots i livet.

 1. Boligcious

Malene Marie Møller har en stor indsigt i designverdenen – både på hobby- og et professionelt plan. På bloggen leveres masser af inspiration til indretning, design og kunst. Hendes blog er blevet udvidet til et online magasin, der er det første af sin slags.

 1. Frk Overspringshandling

Masser af grønne planter, vintagefund og inspirerende gør-det-selv projekter – netop dette mødes vi af hos Julia fra Frk. Overspringshandling. På bloggen leveres rå boligindretning med masser af personlighed.

 1. That Nordic Feeling

bloggen deler Rikke ud af sin passion for interiør og design. Rikke er særligt inspireret af den nordiske stil og derfor repræsenterer hendes blog netop denne.

Stem på årets blogger her!

Årets læserfavorit
12 / 12

Årets læserfavorit

Som læser kan du være med til at afgøre, hvem der skal løbe med sejren som Årets Læserfavorit.

Stem på din favorit her!

Mere om Living? Få Costumes nyhedsbrev