© Anissa Kermiche

Dit næste boligfund er også en hyldest til kvindelighed

Du kender hende måske fra Instagram – og hvis ikke, er det på tide at stifte bekendskab med den franske kunstner, hvis feministiske design bør stå øverst på din ønskeliste

Franske Anissa Kermiche er først og fremmest kendt for sine smykker, som hun lancerede i 2016. De er ikke blot smukke, men også på feministisk og tilnærmelsesvist kontroversiel facon en hyldest til kvindekroppen.

Med sine design har Kermiche en ambition om at rette fokus på stærke og forbilledlige kvinder, eksempelvis er hendes seneste smykkekollektion inspireret af kvinder, der markerede sig under Den Franske Revolution.

Siden Kemiches gennembrud er det gået stærkt for den London-baserede designer, der sidste år gav sig i kast med en interiørkollektion, som hun, om muligt, har opnået endnu større succes med.

Anissa Kermiches design har allerde optrådt i utallige interiørmagasiner og er sideløbende blevet populære hos markante personligheder.

Kermiches kendte fans tæller blandt andre Gigi Hadid, Gwyneth Paltrow, Pernille Teisbæk og Leandra Medine Cohen fra Man Repeller.

Bryster og bagdele på køkkenbordet

Kermiches interiørkollektion består af en række forskellige artikler i keramik, der tæller både krus, lysestager og vaser i opsigtsvækkende farver og former.

Med interiørkollektionen fortsætter Kemiche sin hyldest til kvindekroppen, og alle kollektionens design er realistiske og organiske gengivelser af forskellige dele af kvindekroppen som bryst, numse og vagina.

Således får de kvindelige former plads midt i stuen og på køkkenbordet, uden at det fremstår som en demonstration. For hvem vil ikke have en kop kaffe serveret i en smuk, velstøbt kvindebuste?

Feminismen giver genklang

Valget af keramik som udtryksform tilfører Kermiches design en virkelighedstro dimension, da både materiale og størrelse gør det lettere for kunstneren at gengive kvindekroppen.

Keramikken hylder alt fra små bryster til større bagdele – ej at forglemme den udskældte appelsinhud, som gengives på flere vaser. Kermiche taler altså direkte ind i en tidsånd, hvor kvindekroppens forskellighed hædres.

Men selvom missionen er feministisk, er udtrykket let, grænsende til humoristisk, takket være Kermiches formning og opsigtsvækkende farvevalg. Derfor kan du uden tøven sætte en bagdelsformet vase midt på køkkenbordet, uden at det fremstår vulgært.

Se meget mere fra designerens fængende univers på Anissakermiche.com.