© @stephaniebroek

Dukker dette møbel også konstant op på din Instagram for tiden?

Er det Instagrams nye pendant til avocadomaden?

Har du også bemærket, at møbler – mere specifikt stole – har indtaget en uundgåelig plads i feedet på Instagram?

Det er langt fra en nyhed, at boligindretning og inspiration fylder meget på det sociale medie, og mens et gennemgående motiv på Instagram længe har været smuk arkitektur, er turen nu kommet til stolen, der gang på gang optræder på posts – nærmest som et nyt it-item.

Er stolen mon ved at indtage en it-position ligesom avocadomaden og den millennial pink-farvede væg?

Motivet er dog ikke hvilken som helst stol. Det er nemlig i særdeleshed designklassikere fra omkring 60'erne, der er blevet et populært motiv i Instagram-feedet, og mere specfikt, stole, der taler ind i en eklektisk boligtendens, som hylder retrostilen på den ikke-mormor-agtige facon, hvilket ellers også har hittet på boligfronten.

En anden gennemgående karakteristika for stolene, vi ser på Instagram, er, at det ofte er de mere skulpturelle, skæve og industrielle varianter, der hitter. Og oftest er de gerne lavet i materialer som læder, stål, krom og plast.

Det er populært blandt diverse it-kvinder at poste billeder, hvor de selv optræder i billedet poserende i en stol. Særligt Wassily-lænestolen af Marcel Breuer har på det seneste vundet gevaldig popularitet på Instagram og pryder blandt andet feedet hos Pernille Teisbæk og Brittany Bathgate, mens også den lyserøde Panton-stol fra Verner Panton er et hyppigt brugt motiv som hos Stephanie Broek.

Et andet take på fænomenet er, at poste billeder dedikeret til stole alene, hvilket blandt andet ses hos it-personligheder som Jeanette Madsen og Celine Aagaard.

Hvis du vil have fat i de ældre designklassikere eller udgåede modeller, kan det være en god idé at holde øje med auktionshuse og private forhandlere online. Ellers kan du med fordel kaste et blik på genbrugsbutikkerne, hvor du ofte kan finde gode og billige stole af ældre årgang, som sikkert rammer tendensen med sjove former eller krom- og stålstel.