Sådan hænger du billeder op på væggen
© Homesick.nu

Fejl, vi alle begår, når vi hænger kunst på væggene

Kender du de gyldne regler, som får billeder til at tage sig bedst ud på væggen?

Kunst, malerier, plakater og fotografier kan give et rum personlighed og kant. Men hvis de sidder forkert på dine vægge, vil det have den modsatte effekt.

Få et overblik over tre typiske fejl, som flertallet begår, når de hænger kunst på væggene – og hvordan du retter op på dem.

1. Kunst der hænger for højt

En typisk fejl er at hænge billeder for højt i forhold til det møbel, som de hænger over. Det efterlader et stort stykke bar væg, som får rummet til at virke uharmonisk. For at skabe balance i rummet, skal du blot sænke billedet, så der er cirka 15 centimeter mellem møblet og rammens kant.

2. Mindre kunst ved store møbler

Hvis du får parret små billeder med store møbler, resulterer det ofte i disharmoni. Du kan rette op på problemet ved at indramme billedet i en større ramme, som passer bedre til møblet, det skal hænge over, eller vælge at lave et lille væggalleri af flere mindre billeder.

3. For stor afstand mellem billeder

Det kan hurtigt se skørt ud, hvis du hænger to billeder for langt fra hinanden. En god tommerfingerregel er ikke at hænge billeder mere end 15 centimeter fra hinanden.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF