© depositphotos

Fertilitet: Brug en ægløsningstest til at finde ud af hvornår du er frugtbar

Der er et relativt lille vindue hver måned, hvor du er frugtbar. Derfor kan det godt betale sig at gøre, hvad du kan, for at finde ud af præcis hvornår I skal prøve. På den måde er chancerne størst for, at en lille ny tager bolig i din krop.

Fertilitet er et nøgleord, når man prøver på at blive gravid. Det optimerer nemlig chancerne betydeligt, at I prøver, når du er mest frugtbar. Men det er ikke nødvendigvis så lige til at finde ud af. Det er nemlig ikke sikkert, at din ægløsning falder de gængse to uger før menstruationen - og desuden kan det jo være, at din menstruation slet ikke er regelmæssig. Derfor kan det være en stor hjælp at bruge ægløsningstests.

Får du heller ikke symptomer på ægløsning?

Hvis du også er én af dem, der får ægløsning helt uden at bemærke det, kan det være en fordel for dig at bruge en ægløsningstest. Det er nemlig ikke alle, som får mavesmerter eller ømme bryster, når ægget skal til at løsne sig. Og så kan det være svært at vide, hvornår man er frugtbar.

Ægløsningstests er imidlertid fremstillet til at opklare netop dette mysterie. Hvis testen viser positiv, ved du, at din ægløsning er på vej. Så kan I sætte ind på at prøve at blive gravide de næste 2-3 dage, hvor du vil være på det mest frugtbare stadie i din cyklus.

Samtidig kan du også prøve at bemærke, om du faktisk får symptomer på ægløsning. Nogle af de mest almindelige symptomer er ømme eller hævede bryster, mavesmerter eller -kramper, mere eller “sejere” udflåd og en højere kropstemperatur.

Imidlertid skal du være opmærksom på, at man godt kan komme til at opdage nogle symptomer, der faktisk ikke er der. Det er nemlig helt almindeligt, når man går og drømmer om babyer fra morgen til aften. En test til ægløsning kan hjælpe med at afgøre sagen.

Bliv klogere på din unikke cyklus

Det er ikke alle, der er beriget med en klokkeklar, regelmæssig menstruation. Det kan gøre det sværere at vide, hvornår man er frugtbar - og dermed hvornår man skal sætte ind for at forsøge at blive gravid. Også i denne forbindelse kan en test til ægløsning være til hjælp.

Den kan nemlig hjælpe dig med at afdække, hvornår ægløsningen er på trapperne. Måske viser det sig, at du får ægløsning ret tidligt i din cyklus, eller måske lidt senere end de gængse 12-14 dage før menstruationen.

Det er værdifuld viden, som du kan bruge til at øge chancerne for en snarlig graviditet. Når alt kommer til alt, er det jo super ærgerligt at have sat alt ind på at blive gravid, bare for at opdage at man hele tiden har prøvet et par dage for sent eller for tidligt. Derfor kan det også være en fordel at gøre ægløsningstests til en del af processen lige fra start.