Fokus på: Kunstner Astrid Kruse Jensen

Lad dig inspirere, når Costume Living inviterer dig indenfor i fotokunstneren Astrid Kruse Jensens drømmende univers

1 / 4

Det er langt fra alle, der kan prise sig lykkelige over at lave lige præcis dét, de føler sig sat på denne jord for at lave. Det kan den danske fotokunstner Astrid Kruse Jensen, hvis værker er kendetegnede ved at operere i grænselandet mellem det umiddelbare og det skjulte, det virkelig og det drømmende.

Læs med her, hvor vi sætter fokus på kvinden bag kunsten, og Astrid Kruse Jensen fortæller om, hvorfor hun søger væk fra byens larm og om i hvilke hjem hun allerhelst ser sin kunst.

2 / 4

Værker fra kollektionen Disappearing into the past

Navn: Astrid Kruse Jensen
Beskæftigelse: Billedkunstner

Du kender mig måske fra ... programmet Mesterfotograf på DRK, hvor jeg var dommer.

Det første jeg tænker på, når jeg vågner er ... at jeg ville ønske, at natten varede lidt længere!

Jeg bliver inspireret af ... at være udenfor byens uro. Før i tiden tog jeg på månedlange kunstnerophold i udlandet, men nu hvor der er børn og en anden virkelighed, søger jeg væk fra byen. Det er også er derfor, jeg netop har fået et atelier udenfor byen ved Vemmetofte Kloster. Her kan jeg finde roen og lade op uden forstyrrelser.

3 / 4

Værk fra kollektionen The house inside her

Jeg **drømmer om** ... at mine værker når længere ud over landets grænser.

Min hverdag er tit fyldt med ... det samme som de fleste andres – inklusiv masser af kunst og børn.

Jeg skaber kunst fordi ... jeg ikke kan forestille mig at lave andet på denne planet, og fordi jeg ikke kan lade være.

Min yndlingsfarve er ... sort.

4 / 4

Værker fra kollektionen Within the landscape

Jeg vil helst se min kunst hjemme hos ... mine gallerister – for så er jeg overbevist om, at de arbejder med mine værker, fordi de selv har lyst til at have dem omkring sig. Men det rører mig altid at se og høre om, hvor min kunst hænger. På Henne Kirkeby Kro kan man i deres nybyggede afdeling, Jægerhuset, se mine værker i alle rummene, fordi jeg fik en unik mulighed for at udsmykke dette smukke hus.

Mit yndlingshjørne i mit eget hjem er ... min store sofa foran vinduerne - i et væld af puder og med udsigt til min kaotiske have.

Her kan du købe mit design … Martin Asbæk Gallery, København – og du kan opleve dem til juni på en stor soloudstilling på Esbjerg Kunstmuseum.

Mere om Living? Få Costumes nyhedsbrev