Fokus på: Hav Copenhagen

Marmor, træ og læder i tidløst, dansk design er nøgleordene i Hav Copenhagens kreative univers. Her kan du møde hjernen bag det nye møbelfirma, du skal kende

© HAV Copenhagen
1 / 6

Tidsløst, dansk design er nøgleordene bag Hav Copenhagen og brandets første møbelkollektion. En kollektion, der blandt andet kombinerer velour, marmor, og cognacfarvet læder i kreationer som daybeds, sofaborde og bænke.

De to københavnske fyre, Daniel og Jacob, er mændene bag det nye brand, der begyndte deres salg af møbler i 2016. Vi har stillet den kreative designer Jacob Pilmark et par spørgsmål om inspirationskilder, drømme og hverdagslivet.

Læs med herunder, og lær Jacob – og ikke mindst, Hav Copenhagens møbler lidt bedre at kende.

2 / 6

Hav Copenhagen, Daybed

Navn: Jakob Pilmark

Alder: 33 år

Du kender os måske fra ...

“Jeg startede i designbranchen for mange år siden med at lave private boliger. Mange af mine projekter bestod i at lave specialdesignede møbler til boligerne samt totalrenoveringer.”

3 / 6

Hav Copenhagen, Sofa table

Det første jeg tænker på, når jeg vågner er …

“Er der kommet nogen mails til firmaet? Er der ting, jeg har glemt at svare på? Er der nye likes på Facebook og flere følgere på Instagram?

Jeg har en hel morgenrutine, der skal overstås, inden jeg kommer ud af sengen. Fruen ryster nogle gange på hovedet af mig, men hun forstår godt drivet og passionen for firmaet.”

Jeg bliver inspireret af …

“Alt omkring mig er så klicheagtigt, men det passer desværre. Jeg ser mange byggetekniske ting i hverdagen og overfører dem til borde og nye designs.

Jeg kigger meget tilbage i vores danske designarv og bliver altid inspireret af vores dygtige møbelmagere – Børge Mogensen, Wegner og så videre.

Jeg tilbringer en meget stor mængde tid på nettet, samt tegner en million designs, så jeg kan udvælge de bedste. Jeg er så heldig, at kunne slå kreativiteten til og fra.”

4 / 6

Hav Copenhagen, Bench

Jeg drømmer om …

“Som lille dansk iværksætter drømmer man om, at ens firma kan blive levevejen. Starten er altid hård, men når det er en hobby med indbygget job, så er det at stå op til ens eget firma en af livets største glæder. Interessen for Hav Copenhagen er meget stor – jeg tror fuldt og fast på brandet og dets fremtidige succes.”

Min hverdag er fyldt med …

“Firmaet, gravid hustru og min lille hund, London. Jeg arbejder fra jeg står op, til jeg går i seng. Jeg ligger lige nu på en seng på min ferie og svarer på disse spørgsmål. Jeg elsker at leve, og jeg elsker at skabe.”

5 / 6

Hav Copenhagen, Bench

Jeg designer og skaber, fordi jeg er dårlig til …

“Über dårlig til at sidde stille. Jeg har 130 idéer og tanker, der løber afsted, kreative input, branding og alt mellem himmel og jord – jeg skaber ting for at få afløb for følelsen af, at jeg kan mere end det, jeg indtil videre har opnået i livet. Jeg skaber, fordi jeg altid føler, at mit næste design er bedre end det forrige.”

Yndlingsmateriale er …

“Marmor og træ.”

Jeg vil helst se Havs møbler hos …

“Hjemme hos Børge Mogensen, hvis han levede. En enestående designer og noget af et prædikat at stå hos ham.”

6 / 6

Hav Copenhagen, Dining table

Jeg får vores møbler produceret hos…

“I Danmark samt forskellige steder i Europa.”

Du kan blandt andet købe vores møbler hos …

“Luksus & design og vi er snart aktive hos: Illums Bolighus, Danish Design Store (USA), ConfidentLiving (Sverige) og The Cool Republic (Frankrig).”