© Niah

Hæklet julepynt: Her er de bedste opskrifter

Hæklet julepynt er ikke bare en smuk tilføjelse til hjemmet, men er også en hyggelig beskæftigelse, hvis du elsker at hækle. Heldigvis findes der masser af gode (og gratis) opskrifter på hæklet julepynt. Vi har samlet nogle af de fineste her – så det er bare om at finde hæklenålene og garnet frem og gå i gang.

Hæklet julepynt til hjemmet

Elsker du også at strikke og hækle? Det gamle håndværk er blevet tiltagende populært gennem de seneste par år, og med god grund – at strikke og hækle sit eget julepynt, tøj og meget andet er både afstressende, kan være mere bæredygtigt end at købe ting fra ny, og så er det ikke mindst utroligt hyggeligt at sidde og fifle med et lille projekt.

Hæklet julepynt er et godt og overskueligt projekt at gå i gang med – uanset om du er nybegynder, let øvet eller en rigtig hækle-haj. Vi har fundet årets fineste opskrifter på hæklet julepynt – og flere af opskrifterne er endda gratis, så det er bare om at komme i gang, så du kan få lavet dit eget hjemmelavede, hæklede julepynt til årets juletræ. Og glem ikke at høre en playliste med de bedste julehits og tænde kalenderlyset, mens du er i gang med hæklenålen.

Hæklet julemand

En munter, buttet julemand kan næsten siges at være et musthave, når det kommer til julepynt – og med denne gratis opskrift kan du let lave din egen hæklede version. Hæng det hæklede julepynt på juletræet, eller hvor du lige har plads – de vil med garanti pynte og give god julestemning overalt.

Lækker julekringle

denne blog finder du en gratis hækleopskrift på denne fine hæklede kringle. For at lave det fine hæklede julepynt skal du blot bruge noget brunt garn, en hæklenål i størrelse 3, nål og tråd samt noget fint julebånd til at hænge kringlen på juletræet – så bliver det ikke meget nemmere at lave sit eget stykke hæklet julepynt.

Hæklet juletræ med gran og guld

Det bliver vist ikke mere julet end dette fine stykke hæklet julepynt i form af et juletræ med fine gulddetaljer. Juletræet er hæklet i fire dele og med afstand mellem hvert lag, så de frit kan bevæge sig fra hinanden, når pynten hænger på juletræet. Hækleopskriften er gratis og kan hentes her.

© CC Hobby

Fin, hæklet tromme

"Peter har den gren så kær, hvorpå trommen hænger ..." Sådan lyder det i en af de nok allermest sungne danske julesalmer, Højt fra træets grønne top. Lav ud fra denne gratis hækleopskrift dit eget hæklede julepynt i form af en tromme som en fin, lille reference til den elskede sang.

Juletræer og julestjerner

Hos Søstrene Grene kan du finde flere hækleopskrifter på hæklet julepynt – for eksempel disse fine juletræer, trommer og stjerner, som du hurtigt kan hækle et par stykker af på en eftermiddag. De fine hæklede stjerner er desuden oplagte at hænge i gavebåndet som del af en fin, personlig gaveindpakning.

Hæklet mistelten

Hvorfor købe en mistelten, når du kan hækle din egen? Med blot tre garnfarver kan du let lave denne fine hæklede mistelten og hænge den op et udvalgt sted i dit hjem. Misteltenen kan desuden udgøre en fin værtindegave til en af julens mange julefrokoster.

Blandet juleslik

Slikstokken er for mange blevet synonym med jul. For 20 kroner kan du få hækleopskriften på disse fine hæklede julestokke og andet fint hæklet julepynt, som enten kan pynte i en skål, som bordpynt eller hænges på juletræet.

© Niah

Hæklet flagranke til juletræet

At hænge ranker med små dannebrogsflag på juletræet har faktisk været en tradition efter de slesvigske krige i 1848, hvor det var populært at pynte op med nationalsymboler. I dag er flagranken stadig en fin tilføjelse til juletræet – og med denne gratis hækleopskrift kan du nemt lave din egen hæklede version af julepynten.

Hæklet engel

En fin engel hører sig til på et juletræ. Denne hæklede version er let at lave, og så er opskriften gratis. Du skal blot bruge bomuldsgarn, lidt tyl, en trækugle som hoved og guldfavet wire, og voila – så har du dit helt eget stykke hæklet julepynt.

© CC Hobby