Papirklip
© Little Detroit

Her er den oversete indretningstrend, du bør kende

Trænger du til lidt fornyelse i indretningen? Med denne unikke og budgetvenlige dekorationstrend kan du give dine vægge nyt liv med personlig kunst, du tilmed selv kan lave. Alt det kræver er papir, saks og en god portion kreativitet.

Vi kender alle til følelsen af, at der pludselig skal ske noget nyt på indretningsfronten. Men hvis du ikke lige har mod på at endevende hele dit hjem, kan du med fordel blot skifte enkelte pyntegenstande ud. Det kan nemlig give dit rum et helt andet udtryk.

En af de oversete, men ikke desto mindre fine, personlige og unikke trends for tiden er papirklip. De gode gamle udklip, der giver associationer til H.C. Andersen, har fået en renæssance. Og de giver de trykte plakater konkurrence til stregen. For mens plakater sjældent er billige og dermed noget, du har råd til at blive træt af, behøver de hjemmelavede papirklip ikke koste dig mere end prisen på et par stykker papir og en saks.

Så hvis du har mod på at slippe din indre kunstner løs, kan du altså selv klippe kunsten til dine vægge. Papirklip-trenden er nemlig både sød og dekorativ, hvad enten fingerfærdigheden er til detaljerige udgaver eller til mere grove udklip. Begge udgaver vil med garanti pynte på din væg.

Psst. Hvis du er helt vild med papirklip, må du ikke snyde dig selv for at tage et kig på dygtige Mathias Malling Mortensens kunst, der blandt andet pynter på en væg i Uffe Buchards hjem.

Lad papir og saks ligge i skuffen - og lad specialisterne om fingerarbejdet

Hvis du er vild med papirklip, men ikke selv har færdighederne eller tålmodigheden til det, kan du også købe dig til den dekorative kunst.

Du kan enten investere i plakater i forklædning som papirklip som dem fra samarbejdet mellem Hein Studio og Stilleben eller for eksempel udgaverne med Matisse-motiver.

Alternativt kan du bestille et eksemplar fra en papirklip-kunstner som Kristine Hellesøe, Little Detroit eller Mia-Louise Mailund, der alle arbejder med og sælger papirklip.