Find inspiration til årets flotteste hjemmelavede julepynt her.
© CC Hobby

Hjemmelavet julepynt, som faktisk er flot

Glem alt om krøllede julehjerter, skæve juletræer og engle, der har set bedre tider. Med disse idéer til hjemmelavet julepynt kan du lave årets flotteste julepynt hjemme i din egen stue. Find inspiration til årets bord- og juletræspynt her.

Hjemmelavet julepynt: De bedste DIY-projekter

Få ting er lige så hyggeligt som at sidde og fifle med hjemmelavet julepynt, mens kalenderlyset brænder og julemusikken spiller. Det er dog ikke alt hjemmelavet julepynt, der er lige pænt – og de fleste har nok prøvet at bruge alt for lang tid på et DIY-projekt, som til sidst er endt i skraldespanden, fordi resultatet ikke blev som forventet.

Heldigvis findes der masser af inspiration til, hvordan du kan lave hjemmelavet julepynt, som faktisk er pænt. Vi har herunder samlet nogle af de bedste DIY-projekter, og der er helt sikkert noget, der vil falde i din smag – uanset om du er til det helt klassiske eller mere skæve look, når det kommer til julepynt.

Den hjemmelavede julepynt, vi har med i guiden her, kræver ikke de store færdigheder eller redskaber. Til de fleste af DIY-projekterne skal du blot bruge materialer, saks, lim og eventuelt lidt glitter. Er du ekstra kreativ, har vi dog også fundet masser af inspiration til, hvordan du kan lave din egen hæklede julepynt.

Hvor stammer julepynt fra?

Meget julepynt stammer – ligesom juletræet – fra Tyskland. Det gælder blandt andet julekuglen, englen, kræmmerhuset og ikke mindst stjernen øverst på træet.

  • Julekuglen har flere forskellige tolkninger – herunder at den symboliserer æblerne fra Paradistræet, mens den senere hen er blevet tolket som et symbol på jordkloden, idet Jesus er verdens frelser.
  • Julepynt med engle stammer fra Juleevangeliet og fortællingen om, at hyrderne hørte englesang, mens de gik på marken.
  • Kræmmerhus er en af de ældste former for julepynt og er blevet brugt siden 1800-tallet, hvor man benyttede dem som beholdere til eksempelvis sukker – og deraf stammer traditionen med at fylde kræmmerhus med slik og andre søde sager til jul.
  • Slutteligt er julestjernen øverst på træet et symbol på ledestjernen fra Juleevangaliet, som viste de vise mænd på vej til Jesusbarnet i Betlehem.

Hjemmelavet julestjerne

Hjemmelavet julepynt kommer selvfølgelig også i form af et af de mest klassiske julepynt-motiver: julestjernen. Hos designfirmaet Moebe kan du helt gratis downloade denne guide til, hvordan du let kan klippe og folde disse fine julestjerner, der både kan fungere som bordpynt eller hænge på årets juletræ, hvis du putter en lille snor i en af takkerne.

Lav din egen hjemmelavede julepynt med denne skabelon til en julestjerne.
© Moebe

Tørrede appelsiner til juletræet

Den friske, søde duft af klementiner hører julen til. Traditionelt stikker man tørrede nelliker i skrællen og hænger frugterne op på juletræet eller i vinduet, men hvorfor ikke begive sig ud i en nyfortolket version af det klassiske julepynt? Hos Beetrootbakery.dk finder du en gratis DIY-guide til, hvordan du kan lave disse tørrede appelsinskiver, der med deres smukke farve pynter flot på juletræet. Så bliver hjemmelavet julepynt ikke nemmere!

Hjemmelavede juletræer af genbrugspapir

Har du et par gamle bøger eller magasiner, du ikke længere skal bruge? I stedet for at smide dem ud, kan du bruge dem til at lave hjemmelavet julepynt. På Byduhn.com bliver du guidet igennem, hvordan du let kan folde dine egne juletræer ud af genbrugspapir. Top træet af med en lille, glimtende julestjerne, som du limer på.

Hjemmelavet julekrans

Har du nogle appelsinskiver til overs fra den tørrede hjemmelavede juletræspynt ovenover, kan du bruge resterne til at lave denne smukke julekrans. Gå efter et silkebånd i en af julens klassiske farver, eller vælg ét i en anderledes nuance, der lyser op i rummet.

Hjemmelavede julelysestager

Selvhærdende ler er et genialt materiale, der let lader dig lave smuk, hjemmelavet julepynt – lige fra hjerter eller stjerner, som kan hænge på juletræet, til disse fine lysestager, der passer til de små julelys og vil pynte fint på et smukt opdækket julebord.

© CC Hobby

Anderledes hjemmelavet julepynt

Er du ikke til det klassiske julepynt som stjerner, hjerter, nisser og julemænd, kan du også bruge det selvhærdende ler til at lave hjemmelavet julepynt, der nyfortolker, hvordan julepynt egentlig skal se ud. Gå ud i naturen og find et par smukke planter, som du kan presse ned i leret, så det får et fint mønster, og lav et lille hul, så du kan putte en snor eller et bånd igennem. Læs den gratis guide til det hjemmelavede julepynt her.

Lav let selv dit eget hjemmelavede julepynt med selvhærdende ler.
© CC Hobby

Personlig hjemmelavet julepynt

En anden sjov måde at bruge det selvhærdende ler på er ved at stikke det ud med bageformer og skrive personlige beskeder på til modtageren. Det er super let, og selv de mindste kan være med til at lave et fint stykke hjemmelavet julepynt, der vil varme i mange år fremover.

© Deko my dear