Gør dit garderobeskab et mere personligt udtryk med dette Ikea-hack
© @iamcamillalyderik

IKEA-hacks: De bedste DIY's, der vil pifte dit hjem op

De gængse IKEA-møbler kan nok findes i de flestes hjem – men er du ikke bange for at udfolde dine kreative evner, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan personliggøre dine IKEA-fund. Vi har her samlet de flotteste og nemmeste IKEA-hacks til alt fra køkkenet til soveværelset.

Smarte IKEA-hacks til boligen

Bor du en lille lejlighed, hvor pladsen er trang, og der derfor er brug for ekstra opbevaringsplads? Er du træt af, at dit køkken ligner alle andres? Eller kan du bare godt lide at sætte et personligt præg på de ting, du har i dit hjem? Så er IKEA-hacks en oplagt måde et tilføre et pift til din bolig på budget.

Det smarte ved IKEA-hacks er, at du på en nem og ofte forholdsvist billig måde kan give dine møbler en makeover, så de ligner en million – og så er det ikke mindst sjovt selv at slippe fantasien løs, gribe penslen eller hammeren og få lavet et møbel, som du virkelig elsker.

Vi har herunder samlet de fedeste og nemmeste IKEA-hacks, som du nemt selv kan lave, til alt fra køkkenet til entréen.

Nemt IKEA-hack: Pift den traditionelle skammel op

En skammel kan være super praktisk at have stående, hvis ikke du kan nå de øverste hylder i dit køkken eller blot mangler en ekstra siddeplads af og til. Den velkendte IKEA-skammel med to trin kan dog godt synes en smule kedelig – men faktisk kan du nemt og billigt give den et helt nyt udtryk, som passer perfekt ind i dit hjem, med en smule maling i din yndlingsfarve.

Du kan også bruge skamlen til at samle et par coffee table books eller måske stille en fin, grøn plante på. Skamlen koster blot 149 kroner, og du kan også købe maling ganske billigt hos de forskellige forhandlere. Læs mere om IKEA-hacket her.

IKEA bekväm taburet 149 kr.

Super nemt Ikea-hack - mal den traditionelle skammel fra Ikea i din farvoritfarve
© @glimtbybloch

Lav dit eget klinkebord ud af et IKEA-møbel

Du har nok set en del til de meget populære klinkeborde, som floreret på Instagram gennem de seneste år. Bordene ligger ofte i en højere prisklasse – men med lidt fikse fingre kan du nemt selv lave et flisebord med dette smarte IKEA-hack, som er en del nemmere, end det måske ser ud til ved første øjekast.

Ud over at det er billigere at lave bordet selv end at købe det fra ny, kan du også helt selv vælge farve og form på klinkebordet. Måske mangler du et spisebord, et lille sidebord eller et sofabord? Læs mere om IKEA-hacket her.

Personligt garderobeskab med IKEA-hack

Garderobeskabe kan ofte optage enormt meget plads i et rum – og en god idé kan derfor være at personliggøre skabet, så det flyder bedre sammen med resten af indretningen. Pax-skabene fra IKEA kan bruges til mange forskellige ting og fungerer perfekt som garderobeskabe, hvor man ved hjælp af et par lister, lidt maling og nogle nye håndtag kan lave sig et par skabe, der nemt kunne ligne, at de var skabt af en snedker. Mal dem eksempelvis i samme farve som væggen bagved, så skabet synes mere 'indbygget', hvilket også vil skabe ro og harmoni i rummet. Læs mere om, hvordan du gør, her.

IKEA pax-skab fra 480 kr.

Giv dit garderobeskab et mere personligt udtryk med dette smarte Ikea-hack
© @iamcamillalyderik
Lav et smart og praktisk kontor med dette Ikea-hack
© @christinedelmar

Pax-modulerne fra IKEA kan ikke kun anvendes som garderobeskabe – du kan også lave IKEA-hacket ovenfor og bruge reolerne til et smart reolsystem på hjemmekontoret eller i din stue.

Giv den klassiske kommode et farverigt pift med nemt IKEA-hack

Malm-kommoden fra Ikea er nok en af de meste brugte kommoder i de danske hjem, og med god grund: Kommoden er super simpel og passer ind i de flestes indretning. Med dette IKEA-hack kan du dog hurtigt gøre kommoden mere personlig, og det er både nemt og billigt.

Køb maling i din yndlingsfarve, og kom i gang med penslen. Vil du give kommoden et ekstra pift, kan du også købe nogle flotte greb. På den måde kan du med dette IKEA-hack let give den stilrene kommode et udtryk, som passer perfekt ind i din bolig. Læs, hvordan du lettest maler dine IKEA-møbler, her.

Brug IKEA-hack til at lave dit eget spejlbord

Spejlborde er endnu et af de møbler, vi har set meget til på Instagram på det seneste, og med god grund: Bordene giver dybde i et rum og er en nærmest små skulpturer i sig selv. Er du frisk på at lave dit eget spejlbord, eksempelvis som et sidebord, er det let og kræver blot lidt forskellige materialer samt en smule tålmodighed og præcision. Læs guiden til, hvordan du laver IKEA-hacket, her.

Det her Ikea-hack er super nemt og vil give mere dybde til din stue
© @sofierene

Giv dit skab et fint touch med fransk flet

Det neutrale og enkle Ivar-skab er perfekt til IKEA-hacks, og mulighederne er mange. Er du vild med møbler i flet, og var du også en af dem, der sukkede langt efter det såkaldte 'bloggerskab' med rattanlåger, som med lynets hast blev udsolgt hos IKEA, er dette IKEA-hack perfekt til dig. Det kræver en smule mere arbejde og en større værktøjskasse end nogle andre IKEA-hacks, men det fine resultat gør, at processen er det hele værd. Læs mere om IKEA-hacket her.

IKEA 'Ivar'-skab 600 kr.

Giv din kommode et flettet udtryk med dette ikea-hack
© @norseinteriors

IKEA-hack til at pifte køkkenet op

Har du altid drømt om et lækkert snedkerkøkken, men er budgettet for småt til, at drømmen kan blive til virkelighed? Så er der heldigvis stadig håb forude – for der findes efterhånden flere virksomheder, der specialiserer sig i at lave IKEA-hacks til dit køkken, så du kan få skræddersyet det præcis efter din stil – herunder i alt fra valget af farver til træsorter og greb med videre.

Er du ferm på fingrene, er det sikkert også muligt selv at lave nogle nye låger til 'indmaden' af et IKEA-køkken – men er du mere tryg ved at lade det være op til de professionelle, kan du blandt andet tjekke Reformcph, &Shufl, Formplus, Superfronts, Arkistudio, A.S. Helsingö ogCostum Fonts ud.

Giv dit Ikea-koekken en upgradering med nogle smarte og nye fronter fra en snedkervirksomhed
© @reformcph

IKEA-hack til at skabe opbevaring under sengen

Er din bolig lille, og er du ofte i pladsmangel, så er dette IKEA-hack lige noget for dig. Opbevaring under sengen er en genial måde at gemme de ting af vejen, som du ikke nødvendigvis skal bruge hver dag – og med dette IKEA-hack kan du skabe en løsning, som ikke virker kluntet, men blender fint ind i resten af rummet. Læs mere om IKEA-hacket her.

Skab mere opbevaring i dit hjem - Ikea-hack din seng
© @susanoestdahl