© Ikea

Ikea samarbejder med Apple: Snart bliver det meget sjovere at shoppe møbler

Den svenske møbelvirksomhed Ikea er i samarbejde med Apple ved at udvikle en app, hvor du kan se, hvordan møblerne vil se ud i dit hjem

Ikea og Apple leger sammen om ny Augmented Reality-app

Møbelgiganten Ikea har planer om at lancere en app til efteråret, hvor du får mulighed for at se, hvordan Ikea-møbler vil tage sig ud i dit hjem. App’en udvikles i samarbejde med Apple til iOS 11, og teknologien bag hedder Augmented Reality, som er samme teknologi som Pokémon Go benyttede.

Ved hjælp af app’en kan du tage billeder af dit hjem og bruge app’en til at placere møblerne, så du kan se, hvordan f.eks. sofaen eller spisebordet vil se ud med resten af indretningen. Du får dermed mulighed for, at se om møblerne passer derhjemme, før du køber dem.

© IKEA

Smart Ikea-app til den ubeslutsomme møbelkøber

App’en vil således gøre det nemmere for den ubeslutsomme møbelkøber, da den kan besvare spørgsmål som: Passer køkkenskabene til køkkenets stil? Er der overhovedet plads til sofaen mellem lampen og lænestolen? Matcher spisebordets farve egentlig vores spisestole?

Ikeas digital transformation manager, Michael Valdsgaard har udtalt til sitet Digital.di, at Apples AR-teknologi er så god, at positioneringen af produkterne vil være ”millimeterpræcis”, ligesom størrelse, belysning og skygger vil være meget tæt på virkeligheden.

I første omgang skal app’en kun benyttes i Ikeas varehuse, hvor man kan finde et produkt og se, hvordan det vil se ud derhjemme. Men på sigt vil det blive muligt at købe møblerne direkte fra app’en.

Der forventes at være 500-600 produkter klar i app’en, når den lanceres engang i efteråret.

© IKEA