Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan indretter du det lille badeværelse

Det kan være svært at få plads til både håndklæder og beauty produkter, når pladsen er trang. Vi guider dig til, hvordan du får plads til det hele her.

Alle, der bor i en lille lejlighed eller har et lille badeværelse, kan sikkert nikke genkendende til, at når det er trængt med pladsen, kan det være svært at få plads til det hele. Vi bruger mange timer hver uge på badeværelset, så det er med at udnytte de få kvadratmeter bedst muligt. Nedenfor har vi samlet en række ideer til, hvordan du bedst muligt udnytter pladsen.

Er pladsen også trang i andre rum? Læs her, hvordan du indretter det lille køkken og den lille stue.

72f788815ad5c6642a5d42fc0189e15d © BAUHAUS
1 / 10

Vask med opbevaring

Vælg en vask, hvor der er indbygget skab, så du har plads til nødvendige ting som toiletpair og rengøringsmidler. På den måde udnytter du bedst muligt oplagt opbevaringsplads, da håndvasken jo skal være der uanset hvad. Hvis opbevaring ikke er et problem, kan du gå med en spinklere vask, der giver luft i rummet. Søger du et mere modigt valg, kan du gå den retro vej og vælge en farvet håndvask. På DBA er der ofte gode bud, som også er til at betale sig fra.

BAUHAUS
Skab med indbygget vask
750 kr.

718c121a85b9fb5ab56ab52527f3f456 © ELLOS
2 / 10

Udnyt rummets vægge

Overvejer du at kaste dig ud i en større makeover af det lille badeværelse, kan du med fordel kaste et blik på rummets vægge og gulve. Har du vægfliser på badeværelset, der har set bedre dage, så kan det være en ide at give dem et skud maling, før du udskifter dem ud med nye. Der kan sagtens være spræl på farverne i et lille rum, men gå gerne efter at male rummet i én tone, så gulve, vægge og eventuelt loft er samme éns nuance. Det giver en fornemmelse af at rummet ikke er så småt og afgrænset, hvilket vil få det til at syne større. Du kan se en guide til, hvordan du maler fliser på badeværelset her.

Hvis du har almindelige vægge uden fliser, kan du med fordel opgradere med et flot tapet. Det er et simpelt men dekorativt alternativ til billedrammerne, der hurtigt kan fremstå rodede på væggen. Du undgår ikke mindst risikoen for at ramme al mulig vægpynt, når du skal manøvrere rundt på de sparsomme kvadratmeter.

ELLOS HOME
Tapet
349 kr. (før 499 kr.)

2199077700_2_7_2 © ZARA HOME
3 / 10

Pladsoptimer på uventede arealer

Tænk kreativt når du skal finde plads til det hele. Har du et frit hjørne bag døren, der kan rumme ekstra opbevaring eller en gammel radiator, hvor du kan lave en hylde-løsning? Har du højt til loftet, kan du måske opsætte en længere hylde over dørkarmen, hvor du kan opbevare ekstra håndklæder og andet, du ikke lige skal bruge nu og her.

ZARA HOME
Opbevaringsmøbel
799 kr.

svedbergs-holger-spejlskab-45 © SVEDBERGS
4 / 10

Rummeligt spejl

Et spejl er uundværligt på badeværelset, og du kan med fordel optimere pladsen, hvor dit spejl hænger, ved at investere i en udgave med indbygget skab. Så har du plads til skønhedsprodukter eller makeup, der hurtigt kan rode og få rummet til at syne uoverskueligt og dermed mindre, hvis det står fremme.

SVEDBERGS hos Lavpris VVS
Spejl med indbygget skab
1.599 kr. (før 1.999 kr.)

lamper
5 / 10

Den gode belysning

Lys er den vigtigste faktor for at få dit badeværelse til at virke så rummeligt som muligt, og da et vindue ikke altid er en selvfølgelighed, er kunstig belysning et absolut must.
I et lille badeværelse er det dog særlig vigtigt, at du vælger lamper, der er godkendte til vådrum, da der kan opstå fugt i rummet.

IKEA
Væg- og loftslampe
149 kr.

VIOKEF hos Lampegiganten
Muslinge væglampe
283 kr.

Ikke-navngivet-5
6 / 10

Optimér nødvendighederne

Der er en del ting på badeværelset, der er et nødvendigt onde, men som hverken er direkte æstetisk fremmende eller er særlig pladsoptimerende. Det kan dog sagtens lade sig gøre at finde udgaver, som kan hænge på væggen, på den måde frigør du gulvplads, hvilket vil også vil få dit badeværelse til at syne mindre rodet og trængt.

Denne toiletbærste fra Nero og toiletpapirholderen fra By Wirth er både flotte og smarte, fordi de kan hænges på væggen, så de ikke stjæler noget af den dyrebare gulvplads.

NERO hos Aqua Shop
Toiletbørste
369 kr.

BY WIRTH hos Luxo Living
Toiletpapirholder
309 kr.

bruser
7 / 10

System i sæberne

Hold let styr på shampoo, balsam og body wash med en smart holder til brusenichen. Det frigør plads i skabe og skuffer og ikke mindst på gulvet i brusekabinen.

LIS hos Jotex
Hjørnehylde
199 kr.

UMBRA hos Connox
Bruserhylde
314 kr.

b-2 © ELLOS
8 / 10

Ekstra hyldeplads

Har du brug for mere plads kan du investere i en hylde til de ting, du gerne vil have lige ved hånden, som parfume, bodylotion eller hårbørste, så de ikke ligger og roder og fylder plads. Denne hylde fra Ellos Home giver mulighed for, at du kan hænge et håndklæde eller en kurv op, som kan huse de vigtigste ting i din skønhedsrutine.

ELLOS HOME
Hylde
699 kr.

tekstil1
9 / 10

Udtryk dig, hvor du kan

Badeværelset er et af de rum, hvor det kan være svært at udtrykke sin personlige stil – særligt, hvis der er tale om en lejebolig, hvor muligheden for at male vægge eller udskifte sanitetsmøbler oftest ikke eksisterer, eller hvis pladsen er træng, og du ikke har plads til at pynte med planter, lys og andre pyntegenstande. Udtryk dig derfor gennem de interiørartikler, som du alligevel er nødt til at lade dit badeværelse huse. Tekstiler som håndklæder, badeforhæng og bademåtte er en nem måde at skifte og opgradere det overordnede look.

ARKET
Håndklæde
85 kr.

URBAN OUTFITTERS
Bademåtte
365 kr.

bloomingville-haengende-urtepotteskjuler_1180w © Kaiku
10 / 10

Pynt med ting, der kan hænge

Sæt dit personlige præg på dit nye badeværelse med ting, der skaber hygge, og som ikke fylder på gulv eller på hylder, men derimod kan hænges fra loftet. Her er hængeplanten et oplagt alternativ til planten, der normalt optager bord- eller gulvplads.

BLOOMINGVILLE hos Kaiku
Hængepotte
199 kr..