Indret dit køkken til nærvær

Få mere ro i din madlavningszone med disse 5 indretningstricks

Uanset om du bor stort eller småt, så er der mange muligheder for at skabe en hyggelig stemning under madlavningen med fokus på nærvær og samvær. Her bliver du guidet til lige netop det af indretningsarkitekt Birgit Tarp fra Designcircus.dk, der er specialiseret i holistiske indretningsløsninger.

1. Find et fokusområde

“Lav et naturligt visuelt fikspunkt med en skulpturel lampe, et tema eller bestemte farver. På den måde undgår du et køkkenrum, der stikker af i alle mulige forskellige retninger og larmer i forhold til indretningens øvrige stemning.”

2. Lav et helle

“Inviter familie og venner med ind i køkkenet under madlavningen med en til tre ekstra stole – eventuelt med lounge-præg – der ikke står rundt om spisebordet og giver en afslappende og positiv atmosfære.”

Tip! De nye induktionskogeplader fra Bosch Serie 8 hjælper dig både med at arbejde som en professionel kok, er nemme at betjene og giver et enkelt og rent udtryk i køkkenrummet, hvilket alt i alt bidrager til en rolig stemning. Se mere om de spændende features her.

3. Få en smuk udsigt

“Ofte er vi i køkkenet ved solopgang og solnedgang – beroligende stemningsfyldte øjeblikke, så indret dig med den bedst mulige udsigt dertil. Bor du ud til en rå boligblok, kan du pynte synet naturrigt med altankasser med økologiske krydderurter eller investere i en lille fuglekasse med kig til et berigende fugleliv via en transparent bagside.”

4. Skab åbenhed

“Skab en god og grundlæggende balance, hvor køkkenet gerne er åbent til et andet af husets nøglerum, men sørg samtidig for at der fortsat – hvis pladsen kan tillade det – er et alternativ rum til afslapning. Det vil sige uden den dynamik, som et køkken oftest bringer.”

Tip! De nye intelligente induktionskogeplader fra Bosch Serie 8 hjælper med at sikre præcise resultater, så det er slut med at pastavandet koger overog at du stresser over tilberedningen.

5. Få en bedre rumklang

“Madlavning er ofte lig med høje lyde, men du kan gøre meget for at skabe en varm rumklang, så der er optimale betingelser for nærvær og samvær. Materialer som træ eller linoleum og sanselige teksturer bløder både stilen op og etablerer en bedre lyd.”