Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skærmbillede-2021-07-13-kl.-10.37.52 © Designdelicatessen

Lille spisebord: Her er de pæneste små spiseborde til dit hjem

Har du også et begrænset antal kvadratmeter at gøre godt med i dit hjem? Eller mangler du bare et fint, lille spisebord? Så har vi løsningen her.

Indretning med et lille spisebord

Bor du i en lille lejlighed, eller har du blot et køkken eller en spisestue, hvor pladsen er trang, kan det være en udfordring at få plads til alt. Her kan du med fordel rette blikket mod din møblering, som oftest kan afhjælpe pladsmangel. Ved at vælge de rette møbler kan du nemlig både udnytte pladsen uden at gå kompromis med eksempelvis nok siddepladser og samtidig få rummet til at syne mindre proppet.

I mange små lejligheder er det ofte i køkkenet, hvor pladsen kan være trang, men det behøver ikke nødvendigvis betyde, at du er nødsaget til at droppe en lille spiseplads i dit køkken. Ved at vælge et lille spisebord, som enten ikke fylder meget, eller en model, som kan trækkes ud, eller hvor siddepladserne kan slås op og ned, kan du nemlig skabe en spiseplads, der fylder minimalt.

Nedenfor guider vi til de forskellige typer af spiseborde, som kan være fordelagtige, når du indretter et lille eller trangt rum. Tilføj et par af dine grønne favoritplanter eller en fin, selvplukket buket, og voila – du har en hyggelig spisekrog.

Læs også vores tips til, hvordan du indretter den lille entré – for eksempel med smart skoopbevaring.

Borde med klap

Borde med klap er et oplagt valg i små lejligheder med et lille eller smalt køkken, hvor du gerne vil have plads til to eller fire spisepladser. Mange borde med klap kan slås ned til en beskeden størrelse, og går du specifikt efter en model med flere klapper, der kan slås op eller ned, kan du hurtigt og nemt få plads til endnu flere siddepladser, når der er gæster på besøg, eller frigive mere plads i køkkenet, når behovet for flere pladser ikke er der.

Bord med klap lille spisebord

ELLOS
Spisebord med klap
1.519 kr. (før: 1.899 kr.)

Bord med klap lille spisebord

LOFT24 hos Unoloving.com
Rundt spisebord med klap
999 kr.

Bord med klap lille spisebord

MY HOME MØBLER
1.199 kr. (før: 1.699 kr.)

Bord med klap lille spisebord

UNO LIVING
Lille spisebord med klap
3.995 kr.

Borde med udtræk

Som et alternativ til klapbordet kan du gå efter et lille spisebord bord med udtræk. Fordelen ved udtræk er, at du hurtigt kan skabe flere siddepladser eller frigive mere plads i rummet, alt efter hvor mange spisepladser du har brug for. Mange små spiseborde med udtræk giver desuden mulighed for at gemme den 'ekstra' bordplade væk under bordet, hvilket giver bordet et let udtryk til forskel fra klapbordet. Et bord med udtræk er derfor et oplagt valg, hvis du ønsker et lille spisebord, der fylder minimalt til daglig, samtidig med at du har behov for at kunne huse større selskaber ved middagsbordet af og til.

Bord med udtræk lille spisebord

ILVA
Lille spisebord med udtræk
2.499 kr.

Bord med udtræk lille spisebord

LOFT24
Lille spisebord i mørkt træ
999 kr.

Bord med udtræk lille spisebord

JYSK
Rundt spisebord
2.999 kr.

Bord med udtræk lille spisebord

IKEA
Firkantet bord med udtræk
999 kr.

Lille, rundt spisebord

Det lille, runde spisebord er et oplagt valg, hvis I er mange, som skal sidde omkring bordet, men pladsen er knap. Et klassisk firkantet spisebord med fire ben og skarpe hjørner kan hurtigt sætte grænser for, hvor mange personer I kan sidde omkring bordet. Her kan et rundt spisebord med ét ben i midten derimod give plads til et par ekstra spisepladser, uden at nogen skal være generet af et bordben eller en skarp bordkant. Samtidig bringer det runde spisebord lidt ekstra hygge ind i hjemmet, da den runde form betyder, at alle omkring bordet kan se hinanden og dermed lettere have en samtale henover en god middag.

Tip: Vælger du et rundt spisebord, skal du have med i overvejelserne, at bordet ofte fylder mere ude i rummet, fordi det ikke kan skubbes helt ind til væggen eller i et hjørne. Har du lidt mere plads at give af, er det runde bord dog et dekorativt indslag i hjemmet.

lille rundt spisebord lille spisebord

FRITZ HANSEN hos Casanovafurniture.dk
Rundt spisebord
8.954 kr. (før: 11.193 kr.)

0002_1975910_Aalto-Table-round-90A-black-linoleum_WEB_master.w610.h610.backdrop

ALVAR AALTO hos Designdelicatessen.dk
Lille rundt spisebord
7.264 kr. (før: 9.080 kr.)

lille rundt spisebord lille spisebord

UNO LIVING
Rundt bord med glasplade
1.849 kr.

lille rundt spisebord lille spisebord

NIMARA
Lille rundt bord
970 kr. (før: 1.499 kr.)

Væghængte borde

En af de mest optimale måder at udnytte pladsen i dit hjem er med et væghængt spisebord. Ikke alene kan bordet slås ned, så det ikke fylder i rummet, når du ikke bruger det – det har heller ingen bordben, som optager kvadratmeter på gulvet. Væghængte spiseborde skrues nemlig fast i væggen og kan slås helt ned, så de hænger lodret ned. På den måde fylder hverken bordben eller bordpladen i rummet – og det væghængte bord er derfor det helt optimale valg i et lille køkken.

vægophængt bord lille spisebord

STRING hos Designdelicatessen.dk
Væghængt spisebord
2.334 kr.

vægophængt bord lille spisebord

TRÆVAREFABRIKKERNES UDSALG
Hvidt klapbord
799 kr.

vægophængt bord lille spisebord

IKEA
Lille væghængt bord
279 kr.

vægophængt bord lille spisebord

BOLIGCENTER
Væghængt spisebord i træ
599 kr. (før: 799 kr.)