© Designdelicatessen

Lille spisebord: Her er de pæneste små spiseborde til dit hjem

Har du også et begrænset antal kvadratmeter at gøre godt med i dit hjem? Eller mangler du bare et fint, lille spisebord? Så har vi løsningen her.

Borde med klap

Borde med klap er et oplagt valg i små lejligheder med et lille eller smalt køkken, hvor du gerne vil have plads til to eller fire spisepladser. Mange borde med klap kan slås ned til en beskeden størrelse, og går du specifikt efter en model med flere klapper, der kan slås op eller ned, kan du hurtigt og nemt få plads til endnu flere siddepladser, når der er gæster på besøg, eller frigive mere plads i køkkenet, når behovet for flere pladser ikke er der.

Borde med udtræk

Som et alternativ til klapbordet kan du gå efter et lille spisebord bord med udtræk. Fordelen ved udtræk er, at du hurtigt kan skabe flere siddepladser eller frigive mere plads i rummet, alt efter hvor mange spisepladser du har brug for. Mange små spiseborde med udtræk giver desuden mulighed for at gemme den 'ekstra' bordplade væk under bordet, hvilket giver bordet et let udtryk til forskel fra klapbordet. Et bord med udtræk er derfor et oplagt valg, hvis du ønsker et lille spisebord, der fylder minimalt til daglig, samtidig med at du har behov for at kunne huse større selskaber ved middagsbordet af og til.

Lille, rundt spisebord

Det lille, runde spisebord er et oplagt valg, hvis I er mange, som skal sidde omkring bordet, men pladsen er knap. Et klassisk firkantet spisebord med fire ben og skarpe hjørner kan hurtigt sætte grænser for, hvor mange personer I kan sidde omkring bordet. Her kan et rundt spisebord med ét ben i midten derimod give plads til et par ekstra spisepladser, uden at nogen skal være generet af et bordben eller en skarp bordkant. Samtidig bringer det runde spisebord lidt ekstra hygge ind i hjemmet, da den runde form betyder, at alle omkring bordet kan se hinanden og dermed lettere have en samtale henover en god middag.

Tip: Vælger du et rundt spisebord, skal du have med i overvejelserne, at bordet ofte fylder mere ude i rummet, fordi det ikke kan skubbes helt ind til væggen eller i et hjørne. Har du lidt mere plads at give af, er det runde bord dog et dekorativt indslag i hjemmet.

Væghængte borde

En af de mest optimale måder at udnytte pladsen i dit hjem er med et væghængt spisebord. Ikke alene kan bordet slås ned, så det ikke fylder i rummet, når du ikke bruger det – det har heller ingen bordben, som optager kvadratmeter på gulvet. Væghængte spiseborde skrues nemlig fast i væggen og kan slås helt ned, så de hænger lodret ned. På den måde fylder hverken bordben eller bordpladen i rummet – og det væghængte bord er derfor det helt optimale valg i et lille køkken.