Ny tropisk stueplante hitter på Pinterest
© Pexels / Min An

Prisvenlig plante bliver 2018's store hit

Der er en ny plante på opslagstavlen. Den er budgetvenlig, super smuk og nem at holde – også i danske hjem

Grønne stueplanter, såsom kaktus, Pilea og Monsteraen, har længe trendet på Pinterest – og i de danske hjem. Ifølge Pinterests årlige trendrapport 100 Top Trends to Try er planter med specielle mønstre og iøjnefaldende farver dem, du skal pynte dit hjem med i 2018. Og vi er især faldet for den smukke Fiskebensplante.

Den særprægede plante har smukke fiskebensaftegninger i klar rosa, der står i skarp kontrast til dens mørke- og lysegrønne blade. Om natten folder planten sine blade sammen og kaldes derfor Prayer Plant på engelsk.

Planten har hjemme i det tropiske kilma i Central- og Sydamerika, men kan sagtens leve i de danske stuer og er nem at holde.

Lær, hvordan den smukke, tropiske plante kan leve i dit hjem herunder.

LYS Fiskebensplanten kræver ikke meget lys og skal helst ikke udsættes for direkte lys, da den stammer fra bunden af regnskoven. Planten skal derfor ikke bo i vindueskarmen eller på altanen. Lad den smukke plante komme til sin ret, og stil den midt i rummet på reolen, sofabordet eller spisebordet.

VAND Fiskebensplanten trives i gennemfugtet jord – ikke alt for vådt, men heller ikke for tørt. Vand planten med varmt vand to gange om ugen i sommerhalvåret.

FUGT Fordi fiskebensplanten kræver et forholdsvist fugtigt klima, trives den allerbedst, hvis den stilles i selskab med andre planter.

Du kan købe Fiskebensplanten her.