© Ellos

Sådan gør du rent på 10 minutter

Hader du også at gøre rent, men vil gerne have et pænt hjem, når du får gæster? Så se her, hvor vi giver dig syv tips til at fake et rent hjem

Der findes ikke noget, som er mere kedeligt og tidskrævende end at gøre rent, men desværre er der ingen vej udenom – ved mindre du griber dybt i pungen og hyrer rengøringshjælp.

Når du får gæster på besøg, er der ikke noget mere pinligt end nullermænd i hjørnerne, men hvordan får man så lige hjemmet til at fremstå præsentabelt, når man kun har ti minutter til rådighed? Det giver vi dig svaret på herunder.

Psst ... Shop makeupborde, der vil pynte i dit hjem.

1. Rene overflader

Et hjem syner mere rent, når overfladerne er ryddede for ting. Hvis det skal gå stærkt, kan du smide alle de ting, der ligger og flyder, i en gammel skoæske eller fine bokse.

Hvis du siden glemmer alt om æsken og dens indhold kan du endda overveje, om det virkelig er noget, du har brug for?

2. Luk alle åbne døre og skuffer

Sørg for, at alle åbne døre og låger i dit hjem lukkes, eksempelvis døren til badeværelset, skuffer og skabslåger. Det gør en stor forskel på, hvordan dit hjem føles at træde ind i, så gør det til en god vane, og dit hjem vil syne lidt mere organiseret.

3. Puds dit badeværelsesspejl

Hvis du ikke har tid til at give dit badeværelse den helt store tur, så sørg i det mindste for at pudse spejlet. Det er hurtigt gjort, men får dit badeværelse til at syne meget mere rent, fordi spejlet er det første, folk ser, og fordi det afspejler resten af rummet.

4. Gem opvask væk

En stor opvask i køkkenet er aldrig et kønt syn, og selvom du ikke kan nå at vaske op, behøver du ikke vise dine gæster dit beskidte service. Gem et par beskidte gryder i ovnen, eller fyld en vaskebalje med opvask, og stil den under din vask.

5. Undgå tøjbunker

Vi kender allesammen den uendelige tøjkrise, som resulterer i et helt bjerg af tøj, der blot ligger og flyder på gulvet. Hvis du ikke kan nå at lægge det pænt sammen, så sørg i det mindste for, at det opbevares et sted, hvor det ikke kan ses.

6. Få styr på vigtige dokumenter

Selvom dine papirer, regninger og kvitteringer ikke må blive væk, så behøver de jo ikke ligge og flyde, vel? Sørg for at samle dine dokumenter ét sted, så de ikke bliver væk, men samtidig heller ikke ligger fremme.

7. Farver og liv

Friske blomster er en god og nem måde at give dit hjem et friskt pust. En fin buket giver et indtryk af overskud, og du vil blive glad, hver gang du ser på den.

MERE FRA COSTUME