Sådan indretter du det lille køkken
© Pinterest / @bestofdecorating.com

Sådan indretter du det lille køkken

Fylder rodet på køkkenbordet og er pladsen trang i skabene? Her er fem tips til, hvordan du indretter dig både praktisk og pænt

Køkkenet er et af hjemmest centrale rum, som gerne skal være indrettet både flot og funktionelt. Men i mange boliger er plads i køkkenet en mangelvare, hvilket nemt kan resultere i rod.

Hvis du hører til blandt dem, som har et køkken på få kvadratmeter, så læs med her, hvor vi giver dig fem indretningsfifs, som vil gøre en verden til forskel.

1. Spise- og arbejdsplads

At have en spiseplads er vigtig for stemningen i dit køkken, og du behøver ikke at have massere af plads for at inkorporere det. Udnyt små hjørner eller anskaf et klapbord, som du kan slå ned, når du har brug for arbejdsplads. Hvis du kan få plads til et par spinkle barstole kan du kreere en hyggelig spiseplads.

2. Farver

For at skabe en illusion af et større rum og mere dybde, kan du med fordel male en væg eller dine køkkenlåger.

Vælg en lys nuance, da lyse toner netop bidrager til, at rummet fremstår større, mens mørke farver har modsatte effekt.

Et andet tip er at vælge køkkengrej i lyse toner, da de vil skabe mere ro i rummet.

3. Udnyt pladsen

Er der højt til loftet, så brug det støvsamlende, døde rum mellem overskabe og loft. Her kan du placere de ting, du bruger mindst (hvem sagde kagerulle?).

Du kan også vælge at anskaffe dybere køkkenskabe, da de er meget mere rummelige.

4. Ro

Hvis du har plads bag døren, så gem køkkenkosten og andre forstyrrende elementer væk.

Drop de åbne låger, og opbevar i stedet dine ting bag lukkede skabslåger og i skuffer. Det skaber nemlig ro, hvilket vil få rummet til at fremstå større.

Og måske du også kan få plads til en grøn plante, som vil skabe liv i dit køkken og et godt indeklima?

5. Prioritér

Sortér dit køkkengrej. Hvis du har nogle ting liggende, som ikke har været i brug de seneste tre måneder, skal det ud – eller op under loftet.