© ZARA HOME

Sådan indretter du det lille soveværelse

Det kan være en udfordring at få indretningen på soveværelset til at gå op, når kvadratmeterne er få. Heldigvis er der masser af tips og tricks, der kan få dit soveværelse til at syne større – vi har her samlet de 6 bedste.

1: Max ud på opbevaring

Selvom det kan lyde selvmodsigende at prioritere opbevaringsplads i et lille rum, kan der være god grund til at prioritere det i dit soveværelse: En af de største udfordringer i et lille rum er nemlig at undgå rod, da for få opbevaringsmuligheder til cremer, tøj, bøger, og hvad du ellers har brug for, hurtigt kan føre til, at tingene ligger og flyder. En af de mest optimale måder, du kan skabe opbevaringsplads i rummet på, er ved at vælge en seng med opbevaringplads under, så du undgår at optage unødige kvadratmeter.

2: Bring masser af naturligt lys ind

Det korrekte lysindfald kan få selv det mindste værelse til at syne meget større. Har du et vindue på dit soveværelse, så sørg for, at der kommer så meget lys ind ad det som muligt: Undgå eksempelvis at stille store planter eller nipsting, som stjæler lyset og udsigten, i vindueskarmen.

3: Skab illusionen af plads

Nogle gange er alt, der skal til, for at få et rum til at virke større, lidt synsbedrag – eller nærmere bestemt et spejl. Et stort spejl kan være fantastisk til at skabe illusionen af, at rummet har mere dybde, og får det dermed til at virke mindre sammenklemt. Vælg eksempelvis et stort vægspejl, der går fra gulv til loft, eller et mindre, men dekorativt spejl, der kan fungere som et kunstværk i sig selv.

4: Lidt, men godt

Når du har få kvadratmeter at gøre godt med, er det vigtigt, at du prioriterer din gulvplads. Der er ikke noget værre end at snuble over gulvvaser eller at skulle møve sig udenom møbler, hver gang man skal igennem rummet. Forsøg derfor at holde indretningen på dit soveværelse simpelt i forhold til møbler, og vælg kun de ting, der er absolut uundværlige, som en seng og lidt opbevaring. Prøv dig frem, og hvis du har lidt mere plads, kan du altid tilføje et natbord eller en dekorativ genstand. Det vigtigste er, at rummet ikke føles proppet, da det kun vil få det til at syne endnu mindre.

En minimalistisk indretning behøver dog ikke at være kedelig: Du kan nemlig let vælge nogle fine detaljer, som kan tilføre rummet personlighed, som en finurlig loftslampe, farverigt eller mønstret sengetøj og et iøjnefaldende kunstværk.

5. Udnyt dine vægge

For at fritage så mange kvadratmeter på gulvet som muligt, kan du med fordel udnytte den plads, du har på dine vægge. Hylder er ikke bare en praktisk løsning på dit pladsproblem, men kan – hvis du styler dem rigtigt – også fungere som et dekorativt indslag i rummet. Kombinér for eksempel med nipsting som en fin vase, en lysestage eller en hængeplante, og du giver straks rummet et fint og personligt udtryk.

6. Vælg en lys vægfarve

Selvom det kan være hyggeligt at vælge en mørkere vægfarve til dit soveværelse, som får det til at føles som en lille hule, kan en mørk nuance også give rummet et lidt sammenklemt udtryk. Du kan derfor med fordel i stedet gå efter en vægfarve i en lys nuance, som åbner rummet op. Hvis du synes, at en klassisk hvid bliver lidt for kedeligt, findes der heldigvis masser af alternativer – for eksempel en lys grå-blå eller pastelnuancer.

Kika Colors

KIKA COLORS
Naturlig maling i farven 'Powder Blue'
440 kr. (1 liter)

© Kika Colors