Sådan indretter du dit soveværelse bedst

Soveværelsets indretning er afgørende for din søvn og dit velvære. Vi giver dig her ti uundværlige tips til optimal indretning af dit soveværelse

1. Det kan være rart med flere siddesteder © Pexels.com / @Pixabay
1 / 10

1. Det kan være rart med flere siddesteder

Det er praktisk at indrette soveværelset med en dekorativ stol. Den kommer eksempelvis til gavn, når du skal have sko på.

Dermed er stolen ikke alene et pynteobjekt - den er også praktisk som senge- og aflastningsbord og naturligvis som siddestol.

LÆS OGSÅ: Gør dit soveværelse hyggeligt til de kolde måneder

2. Husk ikke at overdekorere værelset © www.tapetcafe.dk
2 / 10

2. Husk ikke at overdekorere værelset

Det kan være svært ikke at blive revet med, når man skal indrette sit soveværelse. Husk at soveværelset særligt er det sted, hvor kroppen skal finde ro.

Det er derfor vigtigt, at du ikke overdekorerer værelset med møbler og brugskunst. Du skal kunne komme til de forskellige ting, så du undgår forstyrrelser og frustration.

3. Hvordan anvender du rummet? © Unsplash.com / @CherylWinn
3 / 10

3. Hvordan anvender du rummet?

Hvad bruger du soveværelset til - udover at sove i? Måske har du kontor, sminkebord, tv eller en altan?

Det er vigtigt, at soveværelset er funktionelt indrettet, hvis du på længere sigt skal kunne trives i det. Tilpas derfor din indretning efter stikkontakter, vinduer, tv og så videre.

4. Rum i rum © Pexels.com / @MaryWhitney
4 / 10

4. Rum i rum

Lav dine egne skillevægge ved hjælp af reoler, gardiner, tøjstativer eller vægge. Dette skaber en genial rum-i-rum fornemmelse, og du får desuden flere flader, som du kan stille dine møbler op af.

Da soveværelset, som bekendt, skal indbyde til afslapning, kan det især være en god idé at opdele kontor og sengeafdeling.

LÆS OGSÅ: Din sovestilling afslører hemmeligheder om din personlighed

5. Enkelthed med spræl i © Unsplash.com / @MarkusSpiske
5 / 10

5. Enkelthed med spræl i

Et enkelt soveværelse behøver ikke at være kedeligt. Brug dine yndlingsfarver som krydderier, når du skal dekorere et enkelt soveværelse.

6. Overvej belysningen © Pexels.com / @Pixabay
6 / 10

6. Overvej belysningen

Anvender du kun soveværelset til at læse ynglingsbogen, inden du skal sove? Så kan du med fordel anskaffe dig læselamper ved siden af sengen.

Bruger du på den anden side også soveværelset som din garderobe, bør du have et kraftigt lys, der gør det muligt for dig, at navigere rundt i dit tøj.

Med andre ord bør du overveje belysningen i soveværelset.

7. En gennemført farveskala © www.tapetcafe.dk
7 / 10

7. En gennemført farveskala

Hvilket farver giver dig velvære?

Farverne i dit soveværelse har stor betydning for søvn. De fleste eksperter anbefaler mørkere toner som blå og grøn. Disse bidrager til en hyggelig hulestemning, der indbyder til afslapning.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du dit nye natbord

8. Overdådige sengetæpper © livingoodies.dk
8 / 10

8. Overdådige sengetæpper

Sengetæppet kan alene gøre hele forskellen i de fleste soveværelser. Her er det smukkeste sengetæppe i velour, der giver et gennemført udtryk i soveværelset.

Du kan købe skønne velour sengetæpper her.

9. Blikfang © Pexels.com / @MaryWhitney
9 / 10

9. Blikfang

Hvad er det egentlig, du ønsker at fremhæve mest i dit soveværelse? Blikfang er altafgørende for harmoni og for, at du opnår det ønskede udtryk.

Er dit ynglingsitem din seng? Måske har du et smukt vinduesparti eller tapet?

Sørg for at indrette dit soveværelse med henblik på at fremhæve dine ynglingsting. Eksempelvis kan du undlade at hænge malerier op på vægge, der er belagt med ekstraordinært tapet.

Du kan også undlade at hænge en stor pendel i soveværelset, hvis den overskygger din æstetiske gallerivæg.

10. Hvordan sover du bedst? © Unsplash.com / @JohnTowner
10 / 10

10. Hvordan sover du bedst?

Sover du bedst i mørke, så skal du måske overveje at placere din seng efter det. Kan du på den anden side godt lide at ligge tæt på et åbent vindue, kan du anskaffe dig et mørklægningsgardin.

Tænk over hvor du placerer sengen. Nogle har det bedst med at ligge med front mod hoveddøren - hvor andre har det svært med at ligge tæt op af ruder.

Hvad får dig til at føle dig mest tryg, når du skal sove?

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Mere om Living? Få Costumes nyhedsbrev