Seng med opbevaring
© Thomas Dahl

Seng med opbevaring: De pæneste modeller og guide til DIY-seng

En seng med opbevaring er genial – især hvis du bor småt eller bare har brug for den ekstra opbevaringsplads. Det er heller ikke nødvendigvis svært selv at bygge en DIY-seng med opbevaring. Vi guider dig her til, hvordan du skal gøre, i blot 3 trin.

Seng med opbevaring

Når du skal købe en ny seng, og særligt hvis du har et lille soveværelse, kan du med fordel vælge en seng med opbevaring. Den ekstra opbevaringsplads er genial til at gemme alt det væk, du ikke nødvendigvis har brug for hver dag eller gider at kigge på – for eksempel sko, diverse ledninger eller tøj, der er ude af sæson, men som du gerne vil gemme til næste år.

I dag findes der heldigvis mange muligheder, når du skal finde en seng med opbevaring. Du kan selv lave en DIY-version af en seng med opbevaring – eller du kan finde en af de mange smarte løsninger, der allerede findes på markedet. Vi guider dig herunder til, hvordan du let selv kan lave en DIY-seng med opbevaring, og giver dig de bedste bud på senge med opbevaring, der er på hylderne netop nu.

Guide: DIY-seng med opbevaring

En seng med plads til opbevaring er genial, og så kan du ovenikøbet bygge den selv. Alt, du skal bruge, er 3 forskellige ting, og så har du din helt egen byg selv-seng med opbevaring.

Gå gerne efter hvide materialer, så den ikke fremstår tung og klodset, eller tag et mere modigt valg med en fin farve, der passer ind i resten af din indretning.

Inspiration til DIY-løsninger på senge med opbevaring

Nettet bugner med gode idéer til, hvordan du kan lave en byg selv-seng med opbevaring. Vi har samlet nogle af de bedste idéer herunder – og så er det bare om at finde en løsning, der passer dig.

1. Seng med ekstra rum

I denne seng med opbevaring har man sørget for et smart siderum, der kan åbnes via en luge. Sengen blender desuden godt ind i resten af rummet, da den er malet i samme farve som væggen bagved – et smart tip til dig, der ikke vil have, at sengen stikker for meget ud og overtager rummet.

2. Seng med hule-effekt

Denne seng med opbevaring er ikke blot praktisk, men også hyggelig. De mange ekstra skuffer sørger for godt med opbevaringsplads, og sengens placering imellem flere vægge sørger for en hyggelig hule-agtig stemning. Den dybe, grønne farve sørger desuden for at gøre zonen ekstra indbydende til en god nats søvn.

Seng med opbevaring i skandinavisk stil

Vil du bygge en seng med opbevaring uden for mange dikkedarer? Så er denne DIY-seng med opbevaring et godt bud. De mange skuffer under sengen sørger for ekstra opbevaringsplads, og de lyse træfarver bidrager til et roligt, minimalistisk udtryk.

Lav seng med opbevaring

Skal sengen stå under en skråvæg, eller skal den bruges af børn? Så kan du med fordel vælge en lav højde, når du skal bygge eller købe en seng med opbevaring. I denne version er der stadig god plads med de brede skuffer, og sengen får et fint, men moderne udtryk med den mintgrønne farve, der matcher de omgivende vægge og sengetøjet.

Seng med trappe

Har du meget højt til loftet, kan du med fordel overveje at hæve sengen, så du har ekstra meget opbevaringsplads under den. Selvom sengen er høj, behøver det ikke at være problem at komme op i den – heller ikke for de mindre. Denne smarte version har nemlig en indbygget trappe, der gør det let at træde op i sengen. En fin detalje er også, at sengen er hævet helt op til vindueshøjden – hvem drømmer ikke om at kunne trække gardinet fra og kigge ud på de grønne træer hver morgen?

Seng med ekstra meget opbevaring

Er du ekstra kreativ og har hænderne særdeles godt skruet på – eller kender en, der har det? Så kan du kaste dig ud i et lidt større projekt a la dette, når du skal bygge din seng med opbevaring. Denne version fungerer ikke blot som seng med skuffeplads under – der er endda også plads til en bogreol og nipsting. En utroligt smart måde at udnytte pladsen på – især hvis du bor småt.

Multifunktionel seng med opbevaring til dig, der bor småt

Apropos at bo småt, så bliver det ikke mere praktisk med denne seng med opbevaring fra arkitekt Ina Bengtsen. Sengen kan let slås op, når den ikke bruges i løbet af dagen, så det efterlader frie kvadratmeter på gulvet – og så er højden udnyttet godt med en bogreol, der fint indrammer sengen, når den er slået ned.

Shop senge med opbevaring

Har du ikke evnerne eller lysten til at bygge din egen seng med opbevaring, findes der heldigvis masser af smarte modeller i butikkerne. Du kan desuden finde senge med opbevaring til enhver stil og ethvert budget – så det er bare om at undersøge mulighederne og finde den løsning, der passer dig bedst.