Hjemmekontor Ferm Living
© Ferm Living

Sådan optimerer du dit hjemmekontor

Har du også svært ved at holde koncentrationen på hjemmekontoret? Her får du vores bud på, hvordan du genfinder motivationen

I disse tider, hvor de hjemlige rammer for mange er blevet forvandlet til arbejdsplads, kan det være svært at bevare koncentrationen og arbejdsmoralen

De snakkesaglige frokostpauser og hyggelige småture forbi kaffemaskinen med kollegaerne er sat på pause for en stund, og vi må derfor ty til andre midler. Vi har samlet en række ideer til, hvordan du forhåbentlig kan gøre hjemmekontoret lidt hyggeligere og forøge koncentration og motivation en smule.

Anretningen tilfredsstiller

Anret din morgenmad i en pæn skål, forkæl dig selv med et nyt fad til dine favoritsnacks og udskift dit kedelige vandglas med et farverigt eksemplar.

© Ferm Living

Tilfør varme

Et blødt tæppe, du kan svøbe dig i og et tændt stearinlys på bordet kan både tilføre hygge og varme. Og så kan det være incitament for at hoppe ud af sengen, og stadig få den lune hyggefølelse, selvom du sidder på din arbejdspind.

Kaffen skal (stadig) smage godt

Savner du kaffemaskinen på kontoret?

En god kop kaffe kan gøre underværker, og selvom instantkaffen står forrest i skabet, bør du stadig tage dig tid til at forkæle dig selv med lidt ekstra god kaffe. Og drik den gerne af en ny fin kop. Det bidrager både med æstetik og kvalitet.

Kaffebrygger
© Homebarista
Gennemsigtigt krus
© Søstrene Grene

Sørg for velduftende omgivelser

Frisk luft er afgørende for din koncentration. Ud over at åbne vinduet kan du desuden implementere hyggelige elementer som duftlys og mindstones, der ikke blot er velduftende, men også er dekorative og kan virke beroligende.

Tilfør liv til dit kontor

Det både pynter, renser luften og gør glad med lidt grønt i sine omgivelser. Og så kan en ugentlig tur ned efter friske blomster fungere som motivation.

Orden og struktur giver overskud

Få styr på dit rod med fine og dekorative opbevaringskasser og ugekalendre. Det kan være et hyggeligt ritual at skrive dagens gøremål ned i en god gammeldags fysisk kalender hver morgen. Og ud over, at de forskellige items er dekorative, kan orden og planlægning også gøre dit hjemmekontor mere overskueligt og mindre stresfuldt at befinde sig i.