© Depositphotos.com

Sådan skaber du et super velorganiseret køkken

Køkkenet skal bare være lækkert og klar til, at man kan udfolde ugens opskrifter. Derfor er det bestemt ikke spild af tid at bruge nogle timer på at organisere og skabe orden. Vi har samlet nogle fantastiske tips til netop dét.

Som du sikkert ved, er køkkenet hjemmets hjerte. Det er et rum med vitale funktioner, fordi det er her, alle dine måltider tilberedes. Du kan gøre processen en hel del nemmere og mere fornøjelig ved at organisere dit køkken efter bedste evne.

Samtidig kan du også opnå en bedre hygiejne, hvilket er helt essentielt i et rum, der indeholder masser af friske råvarer. I det følgende får du et par gode, sjove og anderledes tips, du kan bruge til at komme i gang med organiseringen af køkkenet. Så kan du hurtigt få rummet til at stå knivskarpt og inviterende.

Forsyn dine krydderiglas med klistermærker

Klistermærker minder dig måske mest af alt om din folkeskoletid, men faktisk er de klistrende mærkater geniale til at skabe orden. I køkkenet kan du bruge klistermærker til at markere dine krydderiglas med alle de aromatiske navne lige fra Rosmarin til Timian og Estragon. Mmm, man kan næsten smage de krydrede og eksotiske ord!

De kreative muligheder med klistermærker slutter slet ikke her. Du kan også bruge klistermærker til at markere glas med syltede lækkerier og flasker med olie og eddike. De smarte etiketter gør ikke bare dit køkken langt mere velorganiseret, det giver det også udseende af at tilhøre en sand køkkenchef.

Det er en fantastisk løsning for dig, der er lidenskabelig omkring din madlavning, og som gerne vil give dig selv de bedste betingelser for at kokkerere. Det bliver bare sjovere i et køkken, hvor der er styr på tingene, og hvor alting har sin plads. Det skylder alle kulinariske sjæle faktisk sig selv.

Giv dit køleskab en knivspids ordenssans

Når køkkenet skal have en ordentlig opstramning, er der ikke nogen vej udenom køleskabet. Det er ét af de mest oplagte steder at gøre kaos til orden. Det er ikke bare enormt tilfredsstillende, det kan også optimere hygiejnen blandt dine friske råvarer. Når køleskabet er velorganiseret, er du nemlig aldrig i tvivl om, hvad du har derinde, og om det har overskredet datomærkningen.

Til formålet kan du med fordel indkøbe nogle gennemsigtige glasbeholdere. De kan selvfølgelig også bestå af klar plast, men det er en fordel, hvis du også synes, at de er pæne at se på. Det får varerne i køleskabet til at fremstå mere indbydende.

Beholderne kan være en smart måde at organisere forskellige grupper af fødevarer på (fx oste, grønt og pålæg). Samtidig vil du ofte få plads til mere i køleskabet, fordi du kan stable beholderne, så du kan udnytte pladsen på hylderne til fulde.

Ligesom med krydderiglassene kan du med fordel også beklæde dine beholdere med slidstærke klistermærker med labels. Du kan således give beholderne navn efter, hvilke grupper af madvarer de indeholder.