Se min bolig: Fanny Christensen

Hendes ekspertise i kunst og store kærlighed til cykelsport skinner klart igennem i indretningen. Træd indenfor i Fanny Christensens imponerende lejlighed i København

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
1 / 8

Gallery Manager hos Avlskarl Gallery, Fanny Christoffersen, er vokset op med kunst om ørerne, og i dag er hendes gennemrenoverede lejlighed midt i København fyldt med kunst og unikke retromøbler. Og så har hun en forkærlighed for bøger, skulpturelle kjoler og cykelløb.

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
2 / 8

Kunst – her, der og alle vegne

“Alle lejlighedens vægge er dækket med kunst, som jeg har samlet på gennem årene. Bag hver ramme og billede følger en historie, der er med til at give lejligheden sjæl og charme. Man kan vel kalde det for mit eget lille galleri.”

“Min marmorplade er lavet af kunstner Morten Søndergaard. Værket imiterer en mindeplade, men Søndergaard giver marmoret nyt liv med sætninger, der handler om dit og mit liv, her og nu.”

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
3 / 8

En udpræget kærlighed til cykling

“Jeg samler på små cykelsportsfigure”

“Lige for tiden er Sportshjerte min yndlingsbog – den er skrevet af Daniel Dencik og handler om kærlighed til cykelsport. Halskæden er et arvestykke fra min oldemor, som jeg er opkaldt efter, og øreringene er fra mine forældre, der fik dem lavet til mig hos en guldsmed. De er så fine og illustrerer min kærlighed til cykelsport.”

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
4 / 8

Stiletter, sneaks og unikke kjoler

“Mine sneakers er fra New Balance, og de sorte sko er fra Alaïa. Jeg er meget enten-eller – tårnhøje stiletter eller flade sneakers.”

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
5 / 8

En blå skat

“Jeg er forelsket i min blå Céline-taske, som jeg købte på Ibiza for fire år siden. Den er et godt minde fra en dejlig ferie. Filmplakaten er fra filmen Control – jeg er stor Joy Division-fan, og selvom plakaten ikke er noget værd i sig selv, har den kæmpe værdi for mig.”

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
6 / 8

Kunstneriske bøger og feminine dufte

“Bogen er af Gregor Hildebrandt, som er en kunstner, jeg har arbejdet meget sammen med. Det er så cool, at han har lavet coveret som en CD, der faktisk kan spilles.”

“Aesops rensegelé dufter skønt og efterlader min hud klar og ren. Olien bruger jeg i vintermånederne sammen med min dagcreme. Den lille parfume fra Le Labo har en ultrafemin duft, og jeg er glad for hårparfumen fra Byredo, fordi jeg egentlig bedre kan lide at sprøjte parfume i håret end på huden.”

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
7 / 8

Retrofund og vintage klassikere

“Boksen er Olympia Le-Tan fra Holly Golightly. Det er en clutch med bogforsiden fra Gabriel García Márquez’ bog Cien años de soledad, der på dansk hedder 100 års ensomhed. Han er en af mine yndlingsforfattere. Tempelhalskæden fra Olga Bonne fik jeg i gave, da jeg blev 26. Jeg læste på det tidspunkt kunsthistorie og fik undervisning i græske templer, og derfor betyder halskæden meget for mig.”

“Lampen er et fint lille retrofund.”

Fanny Christen indretning © Philip Ørneborg
8 / 8

Altanliv

“Jeg elsker grønne planter og friske blomster. De giver liv”

“Jeg holder meget af min altan, hvor jeg tilbringer det meste af min tid om sommeren.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Living? Få Costumes nyhedsbrev