© @fildefercph

Vintagemøbler: Her finder du fine genbrugsmøbler i København

Vintagemøbler og genbrugsmøbler kan både give din bolig et unikt udtryk og være et mere budgetvenligt og bæredygtigt valg end at købe fra ny – men det kan være svært at vide, hvor du skal starte jagten. Vi giver dig her 9 butikker med genbrugsmøbler og vintagemøbler i København, som du bør kende.

Hvis du mangler nye møbler til din altan, en ny sofa eller et nyt spisebord, er genbrugsmøbler måske det rette valg for dig – særligt hvis du gerne vil indrette din bolig med unikke (og måske endda budgetvenlige) fund.

I København er udvalget af genbrugsbutikker og vintagebutikker uendeligt stort. Det kan dog godt betyde, at det kan godt være svært at finde ud af, hvor og hvordan man skal starte den store genbrugsjagt, når man er udkig efter nye møbler til hjemmet.

Vi har herunder samlet de bedste butikker i København og online med genbrugsmøbler og vintagemøbler, som du bør kende.

Leben Cph: Vintagemøbler på Amager

Hos Leben Cph kan du finde alt fra unikke vintagemøbler såsom lænestole og sofaborde til farverige lamper fra blandt andre Christian Dell og Murano samt gamle plakater. Forretningens møbler og nips er primært fra perioden 1930'erne til 1970'erne, og butikken på Amagerbrogade er særligt inspireret af industrielle fund og den tyske bauhausstil. Vær dog opmærksom på ikke at tage turen til Amager alt for tidligt, da butikken først åbner klokken 13 i hverdagene.

Adresse: Amagerbrogade 201 og 203, 2300 København S
Læs mere her.

Klassik Copenhagen: Nyistandsatte vintagemøbler

Hvis du drømmer om klassiske designermøbler og foretrækker at købe dem med lidt historie frem for fra ny, kan du med fordel læse med her. Hos Klassik Copenhagen, hvis flotte lokaler ligger midt i Indre by i København, er du sikker på, at vintagemøblerne er i bedste stand. Klassik Copenhagen forhandler udelukkende nordiske, vintage designklassiskere, og forretningen har deres eget værksted, hvor de istandsætter vintagemøblerne, før de bliver sat til salg. Du kan både kigge forbi butikken på Bredgade eller shoppe løs på deres webshop, hvor de ugentligt opdaterer med nye fund.

Adresse: Bredgade 3, 1260 København K
Læs mere her.

Genfund: Genbrugsperle på Frederiksberg

Den lille genbrugsperle Genfund ligger på Frederiksberg, og her finder du forskellige genbrugsmøbler – lige fra brugte lænestole, spiseborde og reoler til sofaborde, sofaer og designerlamper fra blandt andre Le Klint og Verner Panton. Atmosfæren i butikken er hjemlig, hvilket gør det nemt at bruge lang tid i den hyggelige butik på Borups Allé, hvor der er mange forskellige retrofund for enhver smag. Vær dog opmærksom på, at butikken holder lukket både mandag, tirsdag og søndag, inden du sætter kursen mod Frederiksberg.

Adresse: Borups Allé 144, 2000 Frederiksberg
Læs mere her.

Smuk Brugt: Et mix af nyt og gammelt

Denne lille perle på Amager sælger både nye og gamle fund. Butikken er en finurlig kombination af nips, interiør og genbrugsmøbler. Det er især møblerne, som ejeren Laura finder secondhand, gør i stand og sælger videre, og de fine fletstole, der er perfekte til altanen eller kolonihaven, som gør butikken et besøg værd. Butikken udgør et fint lille univers med farverige og unikke fund, og er du løbet tør for inspiration, kan du med fordel gå på opdagelse i den lille butik på Amagerbrogade.

Adresse: Amagerbrogade 186, 2300 København S
Læs mere her.

Fil de Fer: Romantiske og franske vintagemøbler

Lige ved siden af Marmorkirken i Indre by i København finder du vintagebutikken Fil de Fer, der har ligget på adressen siden 1995. Butikken henter antikke ting, vintagemøbler og håndplukket interiør hjem fra Frankrig – så stedet er et godt match til dig, der drømmer om at give din bolig en fransk makeover med romantiske genbrugsfund. De har alt fra vitrineskabe og loungestole til kommoder og konsolborde. Butikken er perfekt at gå på opdagelse i, mens du drømmer dig væk til idylliske Frankrig, og ellers kan du kigge forbi deres hjemmeside, hvor de løbende opdaterer deres webshop.

Adresse: Store Kongensgade 83 A, 1264 København K
Læs mere her.

Vintage 415: Flettede genbrugsmøbler til sommerhuset

Lige bag ved Amagercenteret på Lybækgade finder du Vintage 415. Her bliver der solgt alt fra lamper og nips såsom vaser og lysestager til vintage fletstole og bambusmøbler. De romantiske fund passer perfekt til altanen, kolonihaven eller hvis du bare gerne vil have lidt idyllisk sommerhusstemning ind i dit hjem. For at du ikke tager afsted forgæves, skal du dog være opmærksom på, at butikken kun har åbent torsdag, fredag og lørdag, og ellers kan du reservere de fine fund gennem deres Instagramprofil.

Adresse: Lybækgade 8A, 2300 København S
Læs mere her.

Quriosa: Genbrugsmøbler på Nørrebro

På Rantzausgade finder du endnu en perle, som sælger de fineste genbrugsmøbler. Stedet er særligt godt til dig, der gerne vil på en budgetvenlig genbrugsjagt – priserne stiger nemlig ikke over 1.000 kroner. Forretningens fokus er interiør og møbler fra 1920'erne til 1980'erne, og ejeren af den lille biks er Søren Falk, som er kendt for diverse antikprogrammer på DR og dermed har god erfaring inden for køb og salg af vintagemøbler. Kig forbi den lille butik, eller hop ind på deres Facebook-side, som løbende bliver opdateret med udvalgte varer.

Adresse: Rantzausgade 33, 2200 København N
Læs mere her.

Veirhanen: Vintagemøbler og antikt design

Veirhanen på Nørrebro åbnede i 1973 og har siden solgt genbrugsguld til københavnere og andre vintageinteresserede fra lokalerne på Ravnsborggade og senest også deres webshop. Deres antikke udvalg er hovedsageligt hentet ind fra Danmark, Sverige, Frankrig og England, og derudover har de et større varelager, værksted og butik på Stevns. De har et bredt udvalg af genbrugsmøbler og vintagemøbler, der spænder over fra alt fra barvogne og fletstole til vitrineskabe og lænestole.

Adresse: Ravnsborggade 7, 2200 København N
Læs mere her.

Retrograd: Genbrugsmøbler på Islands Brygge

På Islands Brygge finder du den lille, charmerende genbrugsbutik Retrograd. Forretningen sælger mest små nipsting til boligen såsom lamper, stel og kander i flotte farver, men de har også fine genbrugsmøbler – herunder velholdte teaktræskommoder, skriveborde og spisestole. Besøg den lille, hyggelige butik og lad dig overraske af de mange farverige fund, eller tjek deres Instagram-profil ud, hvor der ofte opdateres med nye fund, som du kan reservere på forhånd inden dit besøg.

Adresse: Gunløgsgade 7, 2300 København S
Læs mere her.