© @henrikwalentin

Vitrineskabe: Smukke og romantiske vitrineskabe til hjemmet

Elsker du også de smukke og populære vitrineskabe? Uanset om du har plads til et stort, eller blot drømmer om et lille skab, der hænger over bogreolen, har vi herunder fundet 16 fine vitrineskabe, der leder tankerne hen på fransk romantik.

De er smukke, romantiske, og om du køber et nyt eller finder dem vintage hos en vintagebutik eller på et loppemarked, giver de hjemmet en helt særlig stemning. De antikke vitrineskabe, der oprindeligt stammer fra Frankrig, fik deres opblomstring i midten af 1800-tallet, men er siden blevet et fast opbevaringsmøbel i de fleste danske hjem - og ét af de smukkeste.

Den ultimative drøm, er jo (for de fleste) at finde et antikt vitrineskab med den helt rette mængde patina, på et skjult loppemarked i Sydfrankrig – og til nærmest ingen penge. Men desværre er det, hvis du altså ikke lige er en sand krejler, ikke så let som det ellers hurtigt kan lyde. Anskaf dig derimod et vitrineskabe herhjemme, og gør-det-selv unikt med lidt maling, så dit skab står unikt til resten af hjemmet.

Herunder har til vi samlet 16 smukke vitrineskabe, som måske kan være et plaster på drømmen om det autentiske franske vintagefund.

Høje vitrineskabe: Et statement i hjemmet

Drømmer du om et vitrineskab der både er rummeligt og et statement i sig selv? Så kan du med fordel gå efter et højt ét af slagsen. Det høje vitrineskab har både masser af plads til at opbevare dine smukke genstande for fuld skue samtidig med, at det smukke møbel står fremme i rummet og pynter - næsten som en udstillingsmontre på et museum.

Små vitrineskabe: Til dig der mangler plads

Har du udfordringer med pladsen derhjemme, men vil du ikke gå på kompromis med indretningen? Så er et mindre vitrineskab måske noget for dig. De små vitrineskabe, kan ofte hænges over en reol, og dermed sparer du masser af gulvplads, mens du samtidig udsmykker væggen med god opbevaring, der desuden er smukt at se på. Win-win!

Vitrineskab i træ: Den naturlige skønhed

De helt klassiske vitrineskabe i træ, er både smukke og giver en særlig ro med brugen af naturmaterialer, mens de leder tankerne hen på et landhus i Sydfrankrig – eller måske en hytte i den svenske skærgård. Hold farverne i naturlige nuancer, eller mal selv træet i en unik farve, der passer til lige præcis dit hjem.

Vitrineskabe i metal: Det rustikke valg

Mens vitrineskabet i træ leder tankerne hen på romantikken og idylliske omgivelser, giver vitrineskabe i metal derimod et mere råt og rustikt look – og så er det nemt at holde rent. Alt det kræver er en våd klud i ny og næ for at fjernet støvet, der lægger sig på det skinnende, oxiderede, farverige eller (til tider) lettere rustne metal.