© IDA-SOPHIA

“Jeg bruger og har brugt uanede mængder af tid på at føle mig forkert”

Find ud af, hvad dine egne behov er, og forfølg dem – og ikke det, du tror, andre og samfundet forventer af dig. Det er en af de ting, livet har lært den 30-årige TV-aktuelle journalist og radiovært Ida-Sophia. Det uddyber hun i det nye afsnit af Costumes podcast Mit bedste råd. Læs resten af hendes råd til andre kvinder her.

Hør Mit bedste råd med Ida-Sophia her.

  1. “ Lær at stoppe negative, destruktive tanker om dig selv, dit liv, andre mennesker og situationer. Flyt i stedet fokus over på det positive. Det virker så basalt og næsten fjollet, men det er pissesvært. Da jeg havde en depression, sagde min psykolog til mig, at mennesket er de eneste væsener på jorden, der har kontrol over deres tanker. Det har gjort en verden til forskel for mig og særligt min angst og tendens til overtænkning, at jeg aktivt arbejder med at styre mine tanker.”

  2. “Spørg om hjælp. Der er ikke grænser for, hvor langt man kan nå ved at anerkende, at man ikke er svag, uprofessionel eller doven, hvis man har brug for en hjælpende hånd. Du vil blive overrasket over, hvor langt selv perifere mennesker ofte vil gå for at hjælpe dig.”

  3. “Lad ikke andre diktere din historie, hvilket slags menneske du er, og hvad du kan og ikke kan, bør eller ikke bør. Alle har deres virkelighed, og selvfølgelig skal man lytte til, hvad andre fortæller, men vær selektiv, og tag kun det, du kan bruge til noget.”

  4. “Vær til stede i nuet. Jeg sidder ofte længe efter situationer og længes efter dem. Mens jeg var i dem, satte jeg slet ikke pris på det, fordi mit hoved allerede var i gang med at lægge planer ude i fremtiden. Jeg gør mig umage hver dag med at trække vejret i to minutter og sætte pris på, hvor jeg er, og hvad der sker lige nu.”

  5. “Fuck den gode stemning. Du er ikke sur eller ond, fordi du siger fra og sætter grænser.”

  6. “Forvent ikke, at du kan efterleve alle de krav, samfundet stiller. Find i stedet ud af, hvad dine egne behov er, og forfølg dem. Jeg bruger og har brugt uanede mængder af tid på at føle mig forkert. Så smilede jeg ikke nok, så havde jeg ikke en kæreste, så havde jeg for mange sabbatår, så fik jeg ikke gode karakterer, så havde jeg ikke lyst til sex, så fik jeg ikke børn. Vi skal finde ud af, hvad der er vores helt egne behov og drømme, så vi ikke er ulykkelige over ikke at opfylde noget, der i sidste ende ikke er vores egne ambitioner.”

  7. “Vær solidarisk og omsorgsfuld over for andre kvinder. Kvinder er blevet sammenlignet ind i helvede og opdraget til at se hinanden som konkurrenter, men i virkeligheden er vi hinandens allierede. Vi skal støtte og bakke op om hinanden og være ekstra opmærksomme på dem, som er svagere stillet end os selv. Intersektionalitet er vigtigt.”

  8. “Normalisér at sove længe, stene på sofaen og at lave absolut ingenting i lange perioder. Du er mindst lige så meget værd, når du stener i nattøj til klokken 15, som når du står op klokken 8.”

  9. “Brug ikke energi på at ærgre dig over noget, som er sket. Selvfølgelig skal man reflektere og lære af sine fejl, men ofte er det bedst at tappe ud af det og komme videre.”

  10. “Vær sårbar og ærlig. Det kan få dig langt i denne verden. Om ikke andet så i dit eget hoved og sind.”

Håndplukket til dig