Danmarks bedste bagerier

Duften af surdejsboller og kardemommesnurrer, smør, der smelter på nybagt rugbrød, og kager, der smager, så fuglene synger sommerviserne endnu højere. Danmark er garant for godt bagværk, og vi guider her til nogle af landets bedste bagerier.

Kondittor goder

Bager-2

© Oscar Meyer

Odder: Fru Møllers Mølleri

Nymalet mel og kærligheden til at bage er grundingredienserne i kager og brød hos Fru Møllers Mølleri ved Odder, der blandt andet består ef en hyggelig gårdbutik, ismejeri, slagteri og en restaurant. Udbuddet af kager varierer, men du kan altid regne med at kunne få fingrene i chokoladekage, årstidskage, solbærsnitter, kokosmakroner og tynde florentineragtige havregrynskager.
Bjeragervej 35

København: Bageriet Benji

Fokus er på godt klassisk brød og bagværk i Nørrebros forholdsvist nyåbnede bageri, Bageriet Benji, som Rasmus Kristensen, tidligere chef de partie hos Noma, står bag. Du kan godt få en kop filterkaffe i lokalerne på Fælledvej, men ikke noget latte her. Til gengæld kan du fylde papirsposerne med blandt andet spandauere, surdejsbrød, citrus- og chokoladesnegle og rugbrød.
Fælledvej 23

Ordrup: Batting Bakery

En smuk cykeltur fra København ligger Batting Bakery i Ordup. Bageriet laver godt bagværk helt fra bunden og er særligt kendt for deres søde sager. Der er tit rift om godterne, så kom i god tid, eller ring og forudbestil.
Ordrupvej 101

Bagværk i hay bakker

Bager-1

© Oscar Meyer

Aalborg: Behag din smag

100 procent økologisk og hjemmelavet. Det er bagværket på kaffebaren Behag din smag i Aalborg. Nyd for eksempel din bolle eller rugbrødssandwich på kaffebaren sammen med en kop kaffe, hvor bønnerne er nøje udvalgt på stedets favoritkaffefarme, eller tag det med på tur i Aalborgs gader.
Slotsgade 16 A

København: Juno

Århusgade på Østerbro i København har en helt særlig duft. Af kardemommesnurrer fra bageriet Juno – som lokale og besøgende gerne står i kø for at få med hjem i bagerposerne. Bageriet sælger også blandt andet citronkage, deres egne mælkesnitter og surdejsbrød. Har du ungerne med, ligger der en god legeplads lige over for bageriet.
Århusgade 48

Kerteminde: Måle bagerbod

I bagerboden på Kerteminde Kaj fås Fyns fineste sommerstang, der smager, så det svimler. Bagerboden startede som en vejsidebod, hvor fire teenagere solgte deres mors hjemmebagte brød for at spare sammen til en tur til Paris. Hurtigt blev køen lang, og nu har familien sat boden på kajen med bagværk, der følger årstiderne.
Kerteminde Kaj