Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

forside-7

Costume 07 – på gaden 4. juni til 1. juli 2020.

Kvinder portrætterer kvinder i det nye Costume

4. juni 2020 lander et nyt Costume, hvor du får interview og billedeserie med blandt andre den tidligere kongelige balletdanser Cecilie Lassen.

“Du kan ikke åbne et Costume uden at møde kvinder, der har en vigtig stemme inden for emner, der rører og påvirker mode og kultur og ikke mindst os på redaktionen. En af dem er den tidligere kongelige balletdanser Cecilie Lassen.

Hun har de seneste par år fortalt om, delt billeder af og været hudløst ærlig og sårbar om, hvordan en graviditet og fødsel kan påvirke krop og sind. Og de to ting hænger unægteligt sammen. Jeg tror, at alle, om de har været gravide eller ej, har haft tanker om, hvordan deres krop ser ud, de ændringer, den naturligt går igennem, og de signaler, den sender til omverdenen.

Netop derfor har vi i dette nummer af Costume fokus på kvindekroppen og de tabuer og forudindtagelser, der ofte er forbundet med den. Vi har snakket med Cecilie om endelig at være ved at finde sig til rette i sin (nye) krop og om, hvorfor vi sjældent ser kroppe, der befinder sig mellem det helt tynde og det meget kurvede. Vi har også snakket med kunstner Maja Malou Lyse og model Zelma Lewerissa om deres syn på kvindekroppen. Læs deres fine refleksioner og tanker i magasinet, hvor også fotograf Petra Kleis fortæller om det vidunderlige ved at fotografere kvindekroppe i mange afskygninger.

En anden kvinde, der også arbejder med kroppen, er den pakistansk/amerikanske kunstner Hiba Schahbaz, som med sine selvportrætter og malerier af kvinder – sammen og hver for sig, liggende, stående og i magiske verdener og fantasiuniverser – vil skabe et rum, hvor kvinder kan være fri og sig selv, blottet for andres og deres egne fordomme og forventninger. Hun vil, ligesom Petra Kleis, gengive kvinder fra en kvindes synspunkt. Mød hende i magasinet.

Det er nu, at solen står højt på himlen, og du skal iklæde dig florlette kjoler, bløde skjorter og sæsonens romantiske og cool badetøj. Moderedaktionen har fundet alle de bedste sommerkøb fra mange af de danske modehuse, og i min leder kan du se mine danske sommerfavoritter. Jeg håber, at du sammen med os, i det omfang du kan, vil være med til at støtte op om den danske modebranche i denne svære tid. Det er en vigtig prioritet. Du får også skønhedsredaktørens danske yndlingsprodukter, og vi guider til redaktionens favoritsteder, hvor du kan smage på og dufte til sommerdanmark.

Kærlige sommerhilsner fra
Rikke Amtorp Christensen, chefredaktør”

I magasinet møder du blandt andre

Fotograf, Petra Kleis, der har fotograferet og hædret kvindekroppen i eget projekt.
Tidligere kongelig balletdanser, Cecilie Lassen, studerende, underviser og model, Zelma Lewerissa, og kunstner, Maja Malou Lyse, der er tre af de kvinder, Petra har fotograferet.
Frisør og ejer af Gun-Britt Coiffure, Gun-Britt Zeller, der giver dig ti ting, som livet har lært hende.
Teaterdirektør, Anna Malzer, der giver dig kulturanbefalinger.
PR & Relations Manager hos Ganni, Laura Starup, der tager dig ind i sit univers.
Kunstner, Hiba Schahbaz, der er inspireret af kvinder og gengiver dem gennem en kvindes øjne.
Designer, Bettina Bakdal, influencer, Sophia Roe, model og kunstner, Hana Jirickova, og forfatter, Anne Mette Kirk, der alle sætter ord og billeder på sommeren.

Forsiden

FOTOGRAF Petra Kleis STYLING Annika Zobel Agerled MODEL Cecilie Lassen HÅR & MAKE UP Lasse Pedersen/Agentur TEKST Marie Vidø