Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Costume sommer 2020

Nyt Costume med 48 ekstra sommersider og solbriller til dig

Endelig kan vi vise dig vores store sommernummer, som udkommer 2. juli og byder på masser af læsestof og inspiration til de lyse sommerdage og lange aftener.

"De andre forældre kom i træningstøj. Min mor kom i læderbukser, oversize pels og stor cowboyhat”. Sådan siger Luzia Zeruneith om at vokse op med Suzanne Brøgger som mor.
Mød også Christina Hee, der fortæller om at være adopteret, og de følelser det sætter i gang, når man selv bliver mor og pludselig får en datter, som ligner en selv.
Faldt du også pladask for Marianne og Connell i kultserien Normal People? Vi har mødt superstjernen Daisy Edgar-Jones, som fortæller om den pludselige berømmelse.

Vi har desuden fyldt magasinet med 48 uundværlige sider til dig, der skal holde ferie i Danmark. Her guider vi dig til Danmarks dejligste steder – til alt fra det smukkeste glaspusteri og pluk selv-blomster til særlige spisesteder og en tur i bølgen blå.
Få også de bedste bud på, hvordan du let (og billigt) kan gøre krop, ansigt og hår sommerklar – til både strand og by.

De har revolutioneret kunsten, men ikke alle fået den opmærksomhed de fortjener: Lær nogle af surrealismens mest beundringsværdige kvindelige kunstnere at kende, som du kan opleve på Louisianas store sommerudstilling.

Og ikke mindst, glæd dig til at få et par af sommerens absolut sejeste solbriller og et nummer af Costume Living med, når du køber denne måneds udgave af Costume. Brug hashtagget #costumesolbriller2020 på Instagram sammen med et billede af solbrillerne og vær med i konkurrencen om ét års abonnement på Costume. Vi finder to vindere.

sommerpakke

Du får Costume Living og et par specialdesignede solbriller med månedens Costume. Solbrillerne kommer i tre forskellige farver.

Forsiden

FOTOGRAF Anja Poulsen STYLIST Annika Zobel Agerled MODEL Jessica Lee Buchanan/Ice models
HÅR OG MAKEUP Neveen Scello/Gloss Artist Management PRODUKTION Allan James Lipp/Prinze Production RETOUCH Retouch By

Månedens leder

"De fleste af min barndoms somre har jeg tilbragt på Langeland, hvor min oldemor og oldefar boede i det skønneste, lyserøde hus. Jeg mindes, hvordan jeg altid blev vækket af kurrende duer, og at jeg elskede at hjælpe min oldemor i køkkenet, når hun lavede alt fra hjemmebagt kringle til saft af rabarberne i haven. Jeg elskede de små ture på Langelands Museum, hvor jeg kunne bruge timer, inden min morfar kom og hentede mig, og turen gik ned til havnen, hvor vi spiste is, købte fisk fra kutterne og bare sad og observerede livet sammen. Eller når hele familien (inklusive mostre, onkler og tanter) tog den lille færge til Strynø for at spise familiemiddag ved åen.

Men lige så meget, som jeg elskede det som barn, lige så kedeligt og trivielt blev det, da jeg blev teenager. Da jeg begyndte i gymnasiet, havde jeg på nær en enkelt charterferie til Italien ikke været uden for Danmarks grænser, og det blev vigtigt for mig at rejse ud. Opleve nye steder, lære nye kulturer at kende og ikke mindst at smage på, hvad verden havde at byde på. Jeg nyder at rejse og er taknemmelig for alle de oplevelser, verden har givet mig (og forhåbentlig kommer til at give mig i fremtiden). Men jeg holder lige så meget af det liv, sommerhuset i Danmark byder på.

Skæbnen ville, at min mands familie i over 45 år har haft det perfekte, lille, sort og hvid-malede sommerhus på nordspidsen af Langeland. Det betyder, at vi begge har et tilhørsforhold til øen, som vi nu sammen fortsætter med at skabe for vores egen lille familie. Huset ligger ned til vandet og har en stor have fyldt med gamle rosenbuske og hyggekroge, der er perfekte til eftermiddage med læsning i skyggen.

Vi har et fjernsyn, men det kan kun vise DR, vi vasker op i hånden, og brændeovnen er vores eneste form for varme, når det danske vejr byder på (hvilket natuligvis er sjældent) dårligt vejr. Men alligevel er det netop det ret enkle liv, der er så vidunderligt. Roen og naturen. Foruden badebroen, hvor jeg nyder de tidlige morgentimer alene, er mit yndlingssted det lille grønne område ved det gamle fyrtårn, der hviler så smukt ud over nordspidsen af Langeland.
Der er desværre et begrænset udbud af gode spisesteder på Langeland, men til gengæld vrimler det med gårdbutikker, der sælger alt fra nyplukkede bær til friske æg og hjemmelavet marmelade. Det gør, at vi altid har en overflod af jordbær, ribs, hindbær og kirsebær derhjemme. De bliver spist friske eller brugt til alt fra rysteribs til rødgrød. Frisk pighvar og nyopgravede kartofler er også favoritter – sidstnævnte er også en klassiker på bagerens rugbrød dagen efter.

Heldigvis er Langeland blot et sted ud af mange magiske steder i Danmark, hvilket nok skal betyde, at de fleste får en vidunderlig sommerferie i vores eget land i år – ikke mindst grundet et yderst mærkværdigt forår, der har sat nogle begrænsninger på, hvor ferien kan holdes. Netop derfor har vi i denne måneds Costume lavet et stort sommerspecial, hvor moderedaktionen og fotograf Oscar Meyer har været en tur rundt i Danmark og fundet de hyggeligste steder til din ferie. Du får også fem kvinders bedste tips til ferie herhjemme, og du kan lade dig inspirere af forlægger Malene Mallings hyggelige sommerhus i Tisvilde.

Rigtig god sommer til dig og dine.

Rikke Amtorp Christensen, chefredaktør"