© Olivia Frølich

Nyt magasin på gaden: En hyldest til varme sommerdage og blomster i fuldt flor

Det blomstrer og spirer i det nye nummer af Costume, der er på gaden i dag. Læs blandt andet om, hvordan kvindelige kunstnere har gjort op med blomstermotivet som lavstatus-kunst, og få Frederikke Legaards tips til at bage med blomster. Du kan også høre om Adnan Al-Adhamis kærlighed til reality tv og Maria Fantinos tanker om at være umiddelbar, også når det giver knubs.

I det nye nummer af Costume går vi sommeren i møde med masser af læsestof til stranden, altanen eller haven.

Blomsterne springer ud i hele magasinet, hvor du blandt andet kan glæde dig til at få Frederikke Legaards bedste tips til at bage med blomster, læse om hvordan kvindelige kunstnere har gjort op med blomstermotivet som lavstatus-kunst og blive guidet til at lave dine egne perleblomster og binde sommerens smukkeste buket.

Vi har også snakket med ni unge kreative kvinder – blandt andet fortæller radiovært Maria Fantino om, at responsen på, at hun delte sin #metoo-historie, har styrket hendes tro på, at man skal give plads til den upolerede, ærlige udgave af sig selv, og designer Amina Farrah, stifter af mærket Mogall Studios, fortæller om sit mantra, der lyder, at man skal se at få begyndt et sted, for ellers risikerer man jo aldrig at få begyndt.

Du får også et portræt af den amerikanske filminstruktør Sofia Coppola, der netop er fyldt 50 år og med sin filmkunst vil tage unge – og især unge kvinder – alvorligt og portrættere dem som hele, nuancerede mennesker. Ritt Bjerregaard deler ud af sine livserfaringer og Adnan Al-Adhami om sin kærlighed til realitygenren.

Solen skinner, og sommermoden har indtaget magasinets sider, og det betyder masser af sommerkjoler, solbriller og farverigt badetøj og sommerens bedste skønhedskøb på budget – fra den bedste vandfaste mascara til sheetmasken, der giver masser af fugt.

Forsiderne

FOTOGRAF Olivia Frølich/Link Details STYLIST Kristine Halken MODELLER Kim van der Laan/Paparazzi Models, Maaike Klaasen/Paparazzi Models, Isabelle Lundqvist/Mikas, Tonia Atenio/Scoop Models & Christine Sofie Johansen/Scoop Models HÅR Josephine Mai/A Management MAKEUP Mette Schou/Agentur Cph FOTOGRAFASSISTENT Emilia Staugaard STYLISTASSISTENT Sofia Vejs HÅRASSISTENT Julius Ellegaard MAKEUPASSISTENT Maria Prein

Isabelle: Bluse Celine by Heidi Slimane 4.500 kr. Bikinitop Arket 250 kr. Bikinitrusser Arket 250 kr. Bælte Chanel 6.545 kr.
Kim: Bluse Celine by Heidi Slimane 4.500 kr. Bodystocking Remain Birger Christensen 750 kr. Kæde Chanel 6.545 kr. Øreringe Chanel 3.654 kr.
Tonia: Bluse Celine by Heidi Slimane 4.500 kr. Bikinitrusser Arket 250 kr. Armbånd Chanel 11.080 kr. Øreringe Chanel 3.654 kr.
Maiike: Bluse Celine by Heidi Slimane 4.500 kr. Bodystocking Remain Birger Christensen 750 kr. Øreringe Chanel 3.654 kr. Armbånd Chanel 11.080 kr.
Christine Sofie: Bluse Celine by Heidi Slimane 4.500 kr. Bikinitrusser Arket 250 kr. Øreringe Chanel 3.654 kr. Armbånd Chanel 10.635 kr. Kæde Chanel 6.545 kr.

Magasinets leder

I forsommeren 2011 overvejede min mand og jeg et kort øjeblik, om vi skulle flytte i hus. Vi bød endda på et med den skønneste, utæmmede have fyldt med gamle frugttræer med blommer og æbler og buske med duftende og guddommelige syrener. Jeg elsker syrener. En have, jeg med det samme forelskede mig i – ikke mindst på grund af tanken om at vågne hver morgen med en grøn udsigt, idéen om at plante urtehaven til og nyde sommerens blomster i fuldt flor.

Skæbnen ville, at vi ikke fik huset, og i stedet har vi nu boet snart ti år i en lejlighed ved Esplanaden i København. En lejlighed, jeg har svært ved at se, at vi nogensinde flytter fra, da jeg er blevet virkelig glad for at bo så centralt, men roligt – med vandet som min nabo, Kastellet som min baghave og med nogle af Københavns smukkeste bygninger og kulturelle steder tæt på.

Min glæde ved at bo i byen skyldes højst sandsynligt også, at jeg er så heldig at have mit frirum i vores sommerhus. Her kan jeg ligge i sengen og se et rådyr græsse ude foran vinduet en tidlig morgen, gå en tur langs markerne uden at møde et eneste menneske, hoppe i havet fra badebroen eller nyde stilheden blandt blomsterne og træerne i haven og få den nødvendige ro og glæde i krop og sind, som naturen nu engang er fortræffelig til at give.

Blomsterfloraen er unægteligt en stor del af, hvad vi forbinder med naturen, og også afsættet for vores minitema i denne udgave af Costume. Et tema, hvor vi har set nærmere på, hvorfor vi er så fascinerede af blomster, hvorfor deres symbolik i mange år var udskældt og nedgjort i kunstens verden, når det gjaldt kvindelige kunstnere og deres værker – og hvordan det forholder sig i dag. Du skal også møde to franske kvinder, som med kloge ord og smuk æstetik har skabt publikationen Blumenhaus, et medie med en vision om at lære os mere om naturen og åbne op for nye kulturer via botanik. Der er også masser af inspiration til sommerens gør det selv-projekter som at pynte din kage med spiselige blomster, kreere tidens hypede perleblomster eller samle årstidens flotteste buket, når eksperterne guider dig på side 76.
Heldigvis er vejkanterne langs markerne ved vores sommerhus et stort, vidunderligt orgie af blomster som ærenpris, valmuer og kornblomster, og det er altid en fornøjelse at plukke og sammensætte store og små buketter til både middags- og havebordet – og jeg sørger altid for at anrette dem i mine yndlingsvaser, som jeg har købt gennem de seneste mange år på markeder rundt omkring i verden, for som blomsterdekoratør Christian Ravnbak siger, gør det blot buketten endnu smukkere.

God læselyst

Rikke Amtorp Christensen
Chefredaktør