COS_2105_IMG_5932 © Restaurant Fajancen

Redaktionens bedste sommertips

Podcasten, der har blæst redaktionschefen bagover, og neglelakken, skønhedsredaktøren maler sommerneglene med. Her får du redaktionens bedste sommertips.

COS_2105_IMG-0621 © Cafe Slusen
1 / 7

Clara Matz, kommerciel redaktør
“Tag forbi Cafe Slusen ved Sluseholmen i København. Her beviser de, at dåsemad ikke behøver at smage dårligt. Det er en billig måde at spise enkel, god mad ude, mens du nyder solens stråler og udsigten over Københavns kanaler.”
Ved Slusen 34

Karen Albjerg, art director
“Husk at tage til stranden om aftenen på en hverdag efter en varm dag på arbejdet, brug weekenderne på små getaways eller endagsture i løbet af hele sommeren, så føles sommerferien lidt uendelig.”

COS_2105_Ti_kameler_for_Aamera
2 / 7

Marie Vidø, redaktionschef
“Skal du høre én podcast i løbet af sommeren, så lad være det Babak Vakili aka Bobby Shams’ smukke Generationen. Den er både så vigtig indholdsmæssigt og er fantastisk poetisk i sin form og sit sprog, hvor rap, rim og rytme møder fortælling og interview. Podcasten er både dokumentar og fiktion og handler om identitet, tilhørsforhold, politik og hiphop. Hvad har formet Vakilis generation af unge mænd, der ser anderledes ud en gennemsnittet herhjemme? Hvad karakteriserede deres ungdom? Hvad har hiphop betydet for dem og deres stemme? Og hvad med politikernes ansvar?

Jeg glæder mig også til endelig at få tid til at læse bøger – i år blandt andet Zahra Pedersens Ti kameler for Ameera, der handler om snart 30-årige muslimske Ameera, der bor i London, har styr på karrieren og hele tiden har tanken om ægteskab rumsterende i baghovedet. Ameera vil gerne finde en mand, men hvordan holder hun fast i det, hendes forældre kommer fra, samtidig med at hun gør det til sit eget? Zahra Pedersen, der selv i mange år har boet i London, savnede såkaldt chicklit a la Bridget Jones’ Dagbog og Sex and the City, hvor hovedpersonen er etnisk. Derfor har hun skrevet historien Ameera.”

Ti kameler for Ameera af Zahra Pedersen hos Grønningen 250 kr.
Hør Generationen her.

COS_2105_Screen-Shot-2021-06-09-at-13.14.30
3 / 7

Emma Henneberg, digital praktikant
“Investér i et lækkert badehåndklæde i fine farver, som du kan have med rundt og bruge som både picnictæppe i parken og til strandturen.”
Håndklæde Fouta hos Beau Marché 200 kr.

Sophia Vejs, modeassistent
“Skagen er skøn om sommeren, og Skagens Museum huser den smukkeste kunst.”

COS_2105_heerlijk-ijsje
4 / 7

Camille Berner, Head of Commercial Development
“Om sommeren skal jeg to ting: Jeg skal forbi min hjemstavn i smukke Jægerspris og spise en is – jægerspriser-isen med hjemmebagte vafler er en ikonisk størrelse og et decideret tilløbsstykke for mennesker i nærområdet med uendelige, lange sommerkøer foran ishuset.

Og så skal jeg spise stegt flæsk på Guldkroen i København. Det sker én gang om året, og det er om sommeren. Jeg er i bund og grund ikke den vilde sol-person, så stegt flæsk i halvdunkle krolokaler er lige noget for mig. Det skylles ned med rigelige mængder fadøl.”

COS_2105_Screen-Shot-2021-06-14-at-11.59.42
5 / 7

Rikke Amtorp Christensen, chefredaktør
“Stoner netop genudgivet og får min varmeste anbefaling. Stille, rørende og sætter sit aftryk. Beskrivende som Hemingway.”

Og så er der ingen sommer uden et besøg på Fanø og restaurant Fajancen.”

Stoner af John Williams hos Lindhardt og Ringhof 299 kr.

COS_2105_dejapanskehaver_02 © De Japanske Haver
6 / 7

Mie Christensen, journalist og digital redaktør
“Skal sommeren nydes i Danmark, og kommer du forbi Fyn, må du ikke gå glip af De Japanske Haver, som er særligt smukke om sommeren, hvor alt står i fuldt flor. De seks haver ligger et stenkast fra Odense og er anlagt efter den japanske havekulturs principper og har derfor hver deres funktion.

Gå for eksempel på opdagelse i Meditationshaven, hvor du kan få et roligt øjeblik væk fra storbyen. I den tilhørende butik kan du købe et lille minde med hjem i form af delikat japansk keramik.”

IMG-5530-1 © MARIE ALKESTRUP
7 / 7

Marie Alkestrup, skønhedsredaktør
“Ingen sommer uden lakerede tånegle – for eksempel neongrøn eller skrigorange. Her må farverne gerne larme lidt mere end dem, jeg maler mine fingernegle med.”
Dior vernis couture colour i pow og rush hour, pr. stk. 205 kr.

Sanne Vinther Jensen, art director
“Jeg elsker kaffe, men i sommervarmen skal den være kold, og sommetider bliver en almindelig iskaffe for stort et ‘måltid’. Min nye yndlings til sommerens kaffepause er derfor Caffé Soda, der består af kaffe, sirup og danskvand.

Vi lavede en kæmpe bowle til min søns fødselsdag, og alle gæster var først ret skeptiske over denne nye hipster-drik, men efter en tår var de fleste solgt. Min italienske svigerfar kunne dog fjerne al hype: Det viste sig at være en god gammel italiensk kending.”