2017’s mode og trends: 80'erne, lilla og flæser
© Instagram / @bellahadid

2017’s største modetrends

Nyt år, nye trends. Det er tid til at vinke farvel til 90’erne og nogle af sidste års tendenser, mens flere vil gå igen i 2017’s modebillede

Selvom fremtidsforestillinger sagtens kan præge modebilledet, finder designerne oftere inspiration ved at kaste blikket bagud.

2015 stod i 70’ernes tegn, mens 2016 hoppede let og elegant henover 80’erne til fordel for 90’ernes grunge, slip-dresses og chokers.

Men nu er det 80’ernes tur til at blive hevet en tur rundt i modemanegen. Det klarlægger en ny rapport af analysefirmaet Edited, der har undersøgt mere end 520 millioner modeprodukter globalt i kategorier som tøj, sko og accessories.

Det skal du købe i 2017

Du kan sagtens gemme dine off-the-shoulder toppe, da blottede skuldre også var et hit i 80’erne. Derudover skal du gå efter overdrevne flæser, power suits, løse og skræddersyede bukser samt silhuetter, der bidrager til brede skuldre og hvepsetalje.

2016’s broderede og pyntede denim, band T-shirts og ekstra lange ærmer holder også i 2017’s modebillede, og det samme gælder nyere trends som ridebukser samt hvide støvler og hæle, gerne udført i lak.

Hvis sidste års mom-jeans trend har gjort dig begejstret for besøg i den lokale genbrug, byder 2017 også på masser af grunde til at gå på secondhand-jagt. Foruden den eviggyldige denimtrend, skal du dette år gå efter glitrende pailletter og korsetter, som skal bruges i lag, eventuelt uden på en tynd sweater eller en skjorte. Hvis korset-trenden er lige vovet nok til din smag, kan du i stedet vælge et bredt taljebælte.

Sidst, men ikke mindst, fastslår rapporten, at 2017 er året, hvor du en gang for alle pakker dine skinnyjeans væk og erstatter dem med lige ben eller bootcut.