Få bukser til at passe med disse tre nemme tips.
© Anna Stokland

3 tips, der vil få dine jeans til at passe perfekt

Er dine favoritjeans blevet for store i taljen, eller vil du gerne vide, hvordan man udvider jeans? Få den perfekte pasform tilbage med disse nemme tricks.

Et par gode og pæne jeans er en uundværlig del af garderoben – og hvis du har fundet et par, der sidder perfekt, skal du holde fast i dem.

Desværre sker det lidt for ofte, at de perfekte jeans mister deres gode pasform. Derfor følger her en række små justeringer, som kan hjælpe til at genvinde dine jeans' oprindelige silhuet – lige fra at gøre bukserne mindre i taljen til at udvide dine jeans.

Sådan gør du dine bukser mindre i taljen.
© Anna Stokland

Gør bukser mindre

Hvis dine jeans er blevet for løse efter længere tids brug, kan du få dem tilbage til deres oprindelige form ved at vaske dem på vaskemaskines varmeste indstilling. Efter vask skal du give dem en tur i tørretumbleren, hvor varmen vil få fibrene i denimmaterialet til at trække sig sammen og gøre dem stramme igen.

Denne metode giver det bedste resultat, hvis dine jeans er lavet i denimmateriale af næsten 100 procent bomuld.

Sådan udvider du dine jeans.
© Anna Stokland

Sy bukser ind i taljen

Når jeans sidder perfekt omkring benene, men er for løse i taljen, er resultatet et gabende hul over bagdelen. Det kan der rettes op på ved at finde nål og tråd frem, og sy et elastikbånd på cirka 15 centimeter fast på indersiden af linningen bag på dine jeans.

Hvis du ikke har erfaring med at sy, vil det være en god idé at google præcis, hvordan du skal gøre, da elastikken helst skal strammes en anelse ud, imens du syr den fast.

Sådan syr du bukser ind i taljen.
© Anna Stokland

Udvid jeans, der er blevet for stramme

Er dine jeans blevet for stramme efter vask, kan du spraye dem med lunket vand og derefter lægge dem ned på jorden. Her skal du stille dig med en fod på hvert bukseben, hive fat i toppen af dine jeans, og strække det våde stof. På den måde udvides dine jeans, og du kan gentage processen, indtil de er tilbage til normal størrelse.