4 denimmærker du skal kende

Vælg jeans med god samvittighed, næste gang du shopper denim. Her er de 4 brands, du skal holde øje med lige nu

Det er svært at finde en garderobe uden denim, og for mange af os er det en fast del af hverdagsuniformen. Men selvom vi elsker vores jeans, er de ikke særlig gode for miljøet, når de laves. Det kræver næsten 6.000 liter vand at vande bomuld til ét par jeans. Desuden er den blå farve ofte lavet af forurenende kemikalier, der ødelægger de lokales luft, vand og arbejdsforhold.

Psst ... Find det perfekte par jeans til din kropsform med Costumes guide her

Vi har derfor fundet fire denimmærker, der tager deres arbejde alvorligt, og laver smukke sager med kærlighed til både miljøet og de lokale. Jeans med bedre samvittighed.

Mud Jeans

Det hollandske jeansmærke har vundet flere priser og går ind for så lidt spild som muligt. Derfor kan du både købe og leje dine jeans. Mud Jeans sætter både fokus på at bruge økologisk bomuld, reducere vandforbruget og sørge for arbejdernes forhold.

Se mere og shop Mudjeans.eu.

Mud Jeans

AG Jeans

De er lavet af økologiske fibre, og AG Jeans gør meget for velgørenhed omkring rent drikkevand. Alexa Chung har desuden lavet nogle meget fine kollektioner i samarbejde med dem, som du stadig kan få fingrene i.

Shop både til kvinder og mænd på Agjeans.com.

AG Jeans

Monkee Genes

'No blood, no sweat, no tears' er Monkee Genes' slogan. De bruger øko-fibre uden pesticider og ingen skadende kemikalier, hvilket er et hensyn til både de lokale beboere, dyr og til forbrugeren i sidste ende.

Køb dem Monkeegene.com.

Monkee Genes

Kuyichi

Jeans, denimkimonoer og strik. Det peruvianske mærke Kuyichi har mange punkter til ønskelisten. De genbruger både denim og polyester fra overskudsplastik, mens bomulden er økologisk,og deres strik er håndlavet af indianske kvinder til en fair løn.

Se de mange lækre sager lige Kuyichi.com.

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER

Kuyichi