Sådan får du dit tøj til at stoppe med at fnuldre
© Anna Stokland

4 tricks, der får dit tøj til at stoppe med at fnuldre

Er du også træt af striktrøjer, der fnuldrer? Forlæng dit tøjs levetid med disse smarte og simple tricks

12. september 2018 af Louise Gellert Kätow

Vi har før set geniale modetricks, der kan redde vores tøj. Og vi ved efterhånden, hvordan vi skal vaske både silke, uld og viskose, samt hvordan vi behandler dunjakken, så den holder sig pæn hele vinteren. 

Men når det kommer til vinterhalvårets chunky striktrøjer er der en tendens til, at strik fnuldrer efter kun få ganges brug eller maskinvask. Derfor har vi fundet fire tricks, som vil forlænge din striktrøjes levetid. 

1. Fryseren

Det lyder måske lidt skørt at komme din striktrøje i fryseren, men det kolde klima bibeholder det vamsede look og sørger samtidig for, at din striktrøje hverken fælder eller fnuldrer efterfølgende. Minustemperaturen holder nemlig på fibrene i tøjet. 

Du kan også lægge din striktrøje i fryseren for at fjerne lugt og uønskede bakterier. På den måde udskyder du den hårde maskinvask og undgår således, at strikken hurtigere bliver slidt. Husk altid at komme striktrøjen i en frysepose. 

2. Skumvaskeklude og -svampe

Brug en hårdt opvredet, men stadig fugtig engangs-skumvaskeklud eller -svamp til at fjerne fint hår, fnug og støv fra din striktrøje. 

Du kan også køre en skumvaskeklud eller -svamp med i vaskemaskinen, de snupper nemlig al overskydende fnulder, og beskytter samtidig filteret i vaskemaskinen.  

3. Barberblad

Det lyder måske lidt farligt at bruge et barberblad på dit tøj, men med en engangsskraber kan du nemt og effektivt barbere fnug fra din striktrøje. Det er dog vigtigt, at du sørger for at gøre det stille og roligt, og at du ikke hiver ud i din striktrøje samtidigt.

En elektrisk fnugfjerner fungerer på samme måde, og er super smart både til dine striktrøjer, men også til dine stofmøbler. Du kan blandt andet finde en fnugfjerner hos OBH Nordica

4. Tape

Tape kan bruges til meget mere end gaveindpakning eller til at lægge den perfekte eyeliner

Hvis du ikke har en fnugrulle ved hånden, kan du nemlig lave din egen ved at komme helt almindelig tape på skaftet af din hårbørste med den klistrede side udad. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste