© Anna Stokland

5 af sæsonens tendenser, som nemt kan bruges til festivalen

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til din festivalgarderobe, får du her et tips til, hvordan du gør det praktisk og moderigtigt på samme tid

Festivalsæsonen er atter over os, og lige meget om du skal på Roskilde Festival, Northside, Nibe Festivalen eller en af de andre 100+ festivaler i Danmark henover sommeren, har du sikkert gjort dig nogle tanker om, hvad du skal have på.

Derfor har vi sammen med Electrolux PerfectCare samlet fem af sommerens største tendenser, der kan inspirere dig til din festivalgarderobe.

1. Polkaprikker

© Anna Stokland

Polkaprikker, hvad enten de er kæmpe, små, farvede eller sort/hvid, er det helt store denne sæson, da det er et simpelt og alsidigt print. Derfor kan polkaprikkerne bruges til både fine lejligheder, men sagtens også til mere low key af slagsen - for eksempel til festival.

Vil du gøre det lidt mere iøjenfaldende, så miks det med et andet mønster, som brede striber, for at skabe et legende udtryk. Tilføj en stærk accentfarve for at få prikkerne til træde endnu mere frem.

2. Mavetasken

© Anna Stokland

Flere store luksusbrands som Gucci, Chanel og Dior har lanceret deres egne versioner af mavetasken, som i Danmark længe har været et af de mest populære accessories – særligt på festivaler, hvor de kan spottes i hobetal.

Nu har resten af verden fået øjnene op for den praktiske taske, men hvor vi danskere har ført den ind i det 21. århunderede ved at bære den skrot over skulderen, skal vi tilbage til den oprindelige måde at bære den på. Nemlig på maven.

3. Denim

© Anna Stokland

Denim i alle afskygninger er et af dette års mest populære materialer, og særligt jeans med andre pasforme og silhuetter, end dem vi er vi vant til at se, vil kunne ses i gadebilledet. Dog har denim altid været populært på festivaler, så i år er ingen undtagelse. Hvad enten det drejer sig om denim-shorts, -jakker eller -skjorter, er det både cool og praktisk at have det med på festival.

Du kan sagtens pakke dine favoritjeans, for udover de smarte programmer til både uld og silke, ka du med denim-programmet på Electrolux PerfectCare vaskemaskinerne, roligt kunne vaske dine denim-items godt igennem. Den indstiller nemlig helt automatisk vandmængde og temperatur efter materialet, så dine items hverken mister farve eller pasform.

Læs også: 5 overraskende fejl du begår, når du vasker dine jeans

4. Sport

© Victor Jones

Den sporty stil med blandt andet logo-sokker, dad-sneaks og basketball tee's vil også være populær denne sommer. Stilen, som er casual og legende, passer godt til festivalerne, da du kan gå all in på det afslappede look.

Sæt prikken over i'et med med par smalle cat eye-solbriller i en vild farve som pink, gul eller rød, og skab konkrast til det afslappede look med elementer fra den mere klassiske garderobe som for eksempel en bredskygget hat eller et par feminine støvler.

5. 1980'erne

© Anna Stokland

80'erne har været tilbage i et godt stykke tid nu, og det ser ud til, at den stadig lever i bedste velgående. Den excentriske stil med klare, til tider skrappe, farver, oversized jakker og aerobic-inspirerede items giver da også gade- og modebilledet et frisk pust af energi.

Find en windbreaker eller anorak i vilde farver til festivalens køligere aftner, og top stilen af med et par chunky sneaks eller et par korte shorts - så kan du næsten ikke blive mere klar til de festlige dage på din favoritfestival.