Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bæredygtig sweater © Aiayu

Bæredygtigt tøj: Bæredygtige tøjmærker, du skal kende

Bæredygtigt tøj kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og det kan være svært at vide, hvilke brands du skal gå efter, når du vil shoppe bæredygtigt tøj. Vidste du, at Danmark er fuldt af mærker, der sælger bæredygtigt tøj? Vi har samlet nogle af vores favoritter.

Hvorfor skal man købe bæredygtigt tøj?

I Danmark er vi gode til at købe tøj. Så gode, at vi faktisk køber 10,2 kilo tøj om året, hvilket er 35% mere end resten af jordens befolknings tøjforbrug ifølge Forbrugerrådet Tænk. Det er en kedelig placering, da tøjproduktion er en af de største klimasyndere, og produktionen forventes kun at stige i de kommende år.

Heldigvis er der godt nyt til dig, der elsker at shoppe, for i Danmark har vi et stort udvalg af vintagebutikker, hvor du kan finde unikke styles, som ofte er billigere end det, der er nyproduceret. Derudover er vi med til at bekæmpe overproduktion ved at købe vintage og genbrug, da tøjet får nyt liv i stedet for at blive kasseret. Er du alligevel ude efter nyt tøj, findes der i dag en række danske mærker, der sælger bæredygtigt tøj og kæmper mod overproduktion og brugen af giftige kemikalier i tøjbranchen, som er skadelige for miljøet.

Vi har samlet en liste over nogle af de bedste tøjmærker, der laver bæredygtigt tøj, som du kan shoppe med god samvittighed. Hvis du vil vide endnu mere om bæredygtigt tøj, kan du med fordel læse vores artikel, som guider dig igennem 5 genveje til at købe mere bæredygtig mode.

Aiayu: Tidløst og bæredygtigt tøj

Det danske brand Aiayu skaber bæredygtigt tøj, men også bæredygtigt interiør til hjemmet som eksempelvis sengetøj, puder og plaider. Aiayu har dedikeret sig til at bruge så få syntetiske materialer som muligt og i stedet bruge naturlige materialer som eksempelvis økologisk bomuld til deres bæredygtige tøj, der er designet til at kunne holde i mange år fremover. Brandet har både SA8000-, WRAP-, BSCI-, and GOTS-certificeringer og har skrevet under på FN-initiativet Global Compact, der skal sikre en mere bæredygtig fremtid.

Siden brandet blev lanceret i 2005, har Aiayu fokuseret på tidløst design, der er made to last. Aiayu designer derfor ikke ud fra trends, men holder sig til styles, der kan genbruges mange sæsoner frem. Aiayus mission er at forene naturens bedste materialer med godt håndværk og skandinavisk design, hvilket blandt andet kommer til udtryk i deres arbejde med naturens egne farver.

Det bæredygtige tøjmærke har desuden en butik ved navn the Aiayu Market i Nordhavn, hvor du foruden at købe items fra tidligere kollektioner kan få gode råd om, hvordan du passer bedst på dit bæredygtige tøj.

Aiayu.com

Bæredygtigt tøj fra Aiayu

AIAYU
Skjorte i økologisk bomuld
895 kr.

Ternet kjole

AIAYU
Ternet kjole
1.695 kr.

Uldsweater

AIAYU
Uldsweater
2.195 kr.

Bæredygtigt tøj fra Aiayu i økologisk bomuld

AIAYU
Bukser i økologisk bomuld
1.195 kr.

Fonnesbech: Bæredygtigt tøj til den klassiske garderobe

Du kender måske allerede Fonnesbech, men vidste du, at brandet blev relanceret i 2014 som et brand, der sælger bæredygtigt tøj? Fonnesbech har eksisteret siden 1847, men slår nu et slag for, at vi skal passe på den klode, vi har. De gør det endda nemt for forbrugerne at vælge bæredygtigt tøj, da alle webshoppens items er udstyret med ét eller flere mærkater. Disse mærkater fortæller blandt andet, om tøjet er lavet af økologisk eller genanvendt materiale, om tøjet er lavet i EU, og om tøjet er frit for skadelige kemikalier.

Fonnesbech-cph.com

Brune bukser

FONNESBECH
Bukser i økologisk uld
ca. 1.800 kr.

Sort blazer

FONNESBECH
Blazer i økologisk uld
ca. 1.500 kr.

Jakke med bindebånd

FONNESBECH
Jakke med bindebånd
ca. 1.999 kr.

Hvid skjorte

FONNESBECH
Skjorte i økologisk bomuld
ca. 1.115 kr.

Care by me: Socialt og miljømæssigt bæredygtigt tøj

Care by me har eksisteret siden 2012, men har allerede ekspanderet fra det europæiske marked til Asien og Nord- og Sydamerika. Udover at være klimavenligt har brandet også stor fokus på social bæredygtighed, som de understreget i deres slogan The new luxury has heart. I Indien og Nepal, hvor en stor del af produktionen af det bæredygtige tøj foregår, sikrer Care by me, at medarbejderne arbejder under de rigtige forhold, blandt andet når det gælder uddannelse, løn og menneskerettigheder. Derudover arbejder mærket kun med økologisk bomuld, hvilket både gavner miljøet og de medarbejdere, der håndterer råmaterialet, fordi de undgår giftige pesticider.

Carebyme.dk

Blå skjorte

CARE BY ME
Skjorte i økologisk bomuld
600 kr.

Grå sweater

CARE BY ME
Sweater i cashmere
4.000 kr.

Stribet kimono

CARE BY ME
Stribet kimono
700 kr.

Bæredygtigt tøj fra CareByMe

CARE BY ME
Bukser af cashmere
2.200 kr.

Organic Basics: Bæredygtige basics til garderoben

Bæredygtigt tøj er udgangspunktet for Organic Basics, der, som navnet antyder, skaber bæredygtigt tøj med fokus på basics – fra bh’er og trusser til T-shirts, sweatshirts, bukser og kjoler. Organic Basics håndplukker alle deres materialer og bruger udelukkende naturlige, genanvendte og/eller bionedbrydelige tekstiler til deres bæredygtige tøj for at sætte det mindst mulige aftryk på miljøet – for eksempel økologisk bomuld og genanvendt nylon og uld. Organic Basics er det oplagte valg, hvis du mangler en klassisk hvid T-shirt eller en enkel kjole, der holder sæson efter sæson.

Organicbasics.com

Bæredygtigt undertøj fra Organic Basics

ORGANIC BASICS
BH i økologisk bomuld
299 kr.

Bæredygtigt tøj fra Organic Basics

ORGANIC BASICS
Denimjakke i genanvendt og økologisk bomuld
999 kr.

Bæredygtigt tøj fra Organic Basics

ORGANIC BASICS
Sweater i genanvendt uld
999 kr.

Bæredygtigt tøj fra Organic Basics

ORGANIC BASICS
Jeans i genanvendt og økologisk bomuld
899 kr.

Artikel: Bæredygtigt tøj tilpasset dig

Det danske brand Artikel skaber bæredygtigt tøj ud fra en research-orienteret tilgang: Et stykke tøj er aldrig endeligt, men bliver konstant forbedret efter feedback fra kunderne for at sikre den længst mulige levetid og dermed det mindst mulige miljøaftryk. Derudover foregår en stor del af Artikels produktion af bæredygtigt tøj lokalt for at mindske transporten.

Artikel har også åbnet en butik på Gammel Kongevej 37 i København, hvor du både kan shoppe deres bæredygtige tøj og få repareret styles, du tidligere har købt i butikken, for at forlænge tøjets levetid.

Artikelkbh.com

Bæredygtigt tøj fra Artikel København

ARTIKEL KØBENHAVN
Jakke i uld
3.350 kr.

Bæredygtigt tøj fra Artikel København

ARTIKEL KØBENHAVN
Nederdel i økologisk bomuld
1.300 kr.

Bæredygtig taske fra Artikel KBH

ARTIKEL KØBENHAVN
Taske i uld
550 kr.

Bæredygtigt tøj fra Artikel KBH

ARTIKEL KØBENHAVN
Armyfarvet jakke i økologisk bomuld
2.450 kr.