© Anna Stokland

5 brands du skal holde ekstra øje med

Sæson efter sæson vælter det frem med nye brands, som på kreativ vis forsøger at skubbe til moden på hver deres måde. Og det kan være svært at navigere rundt i, hvilke brands der ender med at blive det næste nye stjerneskud – så her får du lidt hjælp. Vi præsenterer her fem brands, som du gør klogt i at holde ekstra godt øje med.

© Mahéquline

Mahéquline

Det danske brand Mahéquline er et lingeriunivers kreeret af Caroline Ballermann. Den første kollektion blev lanceret i 2023, og den består af fem sæt med de fineste detaljer, som er stærkt inspireret af Danmarks vilde blomstermarker.

“Vores designs blomstrer fra et ønske om at fremme den uafhængige, passionerede og elegante side, som enhver kvinde besidder. Vi mener, at vores lingeri kan inspirere og styrke kvinder til at være handlekraftige, kaste sig ud i livet og gribe mulighederne.”

Alle fem sæt har i den grad allerede sneget sig på vores ønskeliste.

Who Decides War

Everard Best og Téla D'Amore er business-partnere og kærester – sammen har de Who Decides War, som er et New York-baseret brand fra 2016. Det er indlysende, at rekonstrueret denim er parrets speciale. Ved brug af metoder som farvning, blegning og broderi sætter Who Decides War deres eget præg på hvert eneste item. Det hektiske New York-miljø afspejles i det larmende tøj, og der bliver i den grad nikket til den amerikanske Hiphopkultur. At drage inspiration fra sådanne kilder er før set, men parrets fortolkning er nytænkende og kreativ.

Ann Demeulemeester

Ann Demeulemeester er en belgisk designer, som står bag modehuset af samme navn. Ann Demeulemeester var en del af gruppen, som medierne døbte Antwerp 6 – dette er en betegnelse for seks designere, som i starten af 80’erne blev uddannet fra Antwerps Royal Academy of Fine Arts. Alle seks designere blev sidenhen succesfulde og var iblandt Dries Van Noten.

I 2022 fik det klassiske modehus dog et friskt pust i form af den 27-årige Ludovic De Saint Sernin, som blev udnævnt til kreativ direktør. Der er sidenhen blevet set adskillige Ann Demeulemeester-looks på den røde løber (eksempelvis på Hunter Schafer til en Oscars efterfest).

Conner Ives

Den 27-årige, Conner Ives, har i en ung alder formået at skabe et navn for sig selv. Connor Ives flyttede fra barndomsbyen, New York, for at læse på University of the Arts London – han har siden slået sig ned i den britiske hovedstad, hvor han har sit design-studio. Connor Ives’ håndværk er siden blevet anerkendt i Hollywood – hans designs er set på A-list celebrities som Rihanna, Hailey Bieber og Kylie Jenner. Derudover klædte han Kobe Bryants datter på til The Met Gala i 2021.

Ansvarlighed er også en høj prioritet for Connor Ives. Han genbruger nemlig vintage-tøj og rest-stof. Derudover viser Connor Ives kun på catwalken én gang om året.

GmbH

Serhat Isik og Benjamin Alexander Huseby står bag GmbH, som er et fashion-brand, der blev stiftet i 2016. Serhat Isik har tyske og tyrkiske rødder, mens Benjamin Alexander Huseby har norsk og pakistansk baggrund – og dette skinner igennem i deres designs. De to designere drager inspiration fra Berlins techno-scene samt deres mellemøstlige ophav. Nogle af GmbH’s designs består af rest-stof, hvilket gør deres produktion mere ansvarlig.

I 2021 blev de begge udnævnt som kreative direktører hos modehuset Trussardi – det var dog en kort fornøjelse, for i 2023 forlod Serhat Isik og Benjamin Alexander Huseby posten grundet husets økonomiske udfordringer.