5 gode grunde til at gemme de små fugtsugende poser

Lugter dine sko og bliver barberbladene hurtigt sløve? De små poser af silicagel hjælper på flere af hverdagens problemer

Når du har købt en ny taske eller et par sko, er du formentlig stødt på de små poser, som nøje er markeret “throw away”.

Men der er god grund til at gemme dem, da indholdet af silicagel-kugler har mange nyttige funktioner. Gelekuglerne er udstyret med en masse små huller, og det betyder, at de kan suge fugt til sig og beskytte andet fra at få fugt.

Vi har samlet fem gode grunde til, at du skal gemme de små poser.

1. FJERNER DÅRLIG LUGT Hvis dine sko er begyndt at lugte dårligt, eller du har en svedig gymnastiktaske, kan du tilføje en pose med silicagel – så får det igen en neutral duft.

2. SUGER VAND FRA MOBILEN
Er din telefon blevet offer for en omgang vand, kan du stadig nå at redde den, hvis du handler hurtigt. Fjern batteri og SIM-kort og læg telefonen i en pose eller skål sammen med silicaposer natten over – det virker eftersigende bedre end tricket med ris.

3. HOLDER SMYKKERNE SMUKKE Fugt kan føre til pletter og skader på sølv og smykker. Læg en pakke silicagel i dit smykkeskrin for at holde smykkerne pletfrie og skinnende.

4. FORLÆNGER BARBERBLADES LEVETID
Barberblade er ingen billig affære og desvære har de det med hurtigt at blive sløve. Det skyldes blandt andet fugt, og derfor kan du forlænge barberbladenes levetid ved at lægge dem i en lukket boks eller pose sammen med silicagel.

5. TØR REJSETASKE
Forebyg potentielle spild fra toilettasken og smid et par silicaposer ned i din kuffert for at sikre en tør rejse.

Kilder: Popularmechanics.com, Stylecaster.com og Howstuffworks.com.