© Anna Stokland

5 huskeregler til at holde dit sorte tøj sort

De vil sikre, at dit sorte tøj forbliver sort og holder længere

Der findes nærmest ikke en eneste garderobe uden et par sorte jeans, en little black dress eller en sort t-shirt. Det er nemlig go-to farven over dem alle, som man aldrig går galt af sted med.

Desværre kan de sorte items hurtigt miste sin glans og kvalitet, hvis ikke du passer godt på dem, når de skal vaskes. For den sorte farve er faktisk mere sart end som så, og bør derfor vaskes med en smule omhu.

Sammen med Electrolux PerfectCare får du her 5 konkrete tips til, hvordan du vasker dine sorte items bedst muligt, så både farve og levetid bliver bibeholdt.

1. Vask på vrangen

For at mindske synlig slitage på dit sorte tøj, er det en god idé altid at vaske det på vrangen. Den pæne overflade på materialet vil nemlig blive skånet og derved få en længere levetid, hvis du husker at vende det på vrangen.

2. Vask sjældent

Generelt har tøj ikke godt af at blive vasket alt for tit, men sort tøj, som du gerne vil holde kulsort i længere tid, har særligt ikke godt af det. Det kan nemlig skade fibrene i materialet og gøre dem mindre modstandsdygtige, hvilket vil kunne ses på farven. Med PerfectCares SensiCare bliver programmet automatisk tilpasset fyldningen, så intet tøj vaskes for længe.

© Anna Stokland

3. Vask ved lav temperatur

Dit sorte tøj vil have bedst af at blive vasket i koldt vand. Det er en myte, at kun varmt kan vaske tøj ordenligt, for i dag kan langt de fleste maskiner rengøre tøjet ved bare 30 grader. Den sorte farve vil blive bevaret, da det kolde vand vil virke forseglende på overfladen.

4. Undlad skyllemiddel

Selvom det kan være lækkert med en frisk duft til dit nyvaskede tøj, så undgå at bruge skyllemiddel. Det kan nemlig skade den membran i dit sorte tøj, som beskytter tøjet mod fx sved og vand. Og så er skyllemiddel ikke godt for miljøjet. Vil du alligevel give dit tøj en duft, har PerfectCare 800 programmet FreshScent System, som tilføjer dit tøj en lækker, frisk duft.

5. Tør aldrig sort tøj i solen

Solen virker som naturens stærkeste afblegningsmetode. Derfor bør du aldrig tørre dit sort tøj i direkte sol, da det kan misfarve og blege dit tøj på meget kort tid.