© Anna Stokland og Victor Jones

5 overraskende fejl, du begår, når du vasker dine jeans

Hvis du retter op på dem, kan du forlænge levetiden og kvaliteten af dine favoritjeans

Om så det er helt klassiske, hvide eller et par boot cut, så har du garanteret et par jeans i garderoben, som er dit absolutte favoritpar. Dem bør du passe godt på, så du kan have glæde af dem i længere tid.

Men hvordan passer du på dem og vasker dem? Der nemlig nogle helt basale tommelfingerregler du kan følge, hvis du skal vaske dine jeans, så du ikke skader dem unødvendigt.

1. Du propper for mange jeans i maskinen

Det kan være fristende at vaske meget tøj på samme tid for at spare tid. Men hvis dine jeans bliver proppet sammen på lidt plads, er der større risiko for, at lynlåse og knapper kan rive syninger op og skade materialet. Dit tøj bliver også mere rent og tørt af at have plads til at kunne cirkulere mere frit rundt i maskinen.

2. Du vasker dem ikke på vrangen

Det er ikke alle, der tænker der over det, men det er altid en god idé at vaske dine jeans på vrangen. For selvom dine jeans med tiden får personlighed og et unikt præg af at blive brugt, bør du vaske dem på vrangen for at bibeholde mest muligt af farven. Og husk altid, at vasken af dine jeans afhænger af, hvilket look og hvilken feel du vil give dem.

3. Du vasker dem ved for høj temperatur

© Electrolux PerfectCare

Jeans og denim behøver ikke blive vasket ved særlig høj temperatur, ligesom meget andet tøj nu til dags. Fibrene i denim kan tage skade af for høje temperaturer. Derfor bør du vaske dem ved maks 40 grader på et mildt program. Vask fx med Electrolux PerfectCare-vaskemaskinernes denim-program, som er designet til at give dit denim-tøj en lang levetid uden at ændre på hverken farve eller pasform.

4. De ligger i tørretumbleren for lang tid

Skal du tørre dine jeans i en tørretumbler, har dine jeans godt af komme ud, mens de stadig er en smule fugtige. Ligger de for længe i den varme tørretumbler kan de nemlig krybe og få mærker efter for meget tørring. Har du mulighed for det, bør du bruge en maskine med et skånsomt program. Tørretumblerne fra Electrolux PerfectCare har sensorer, som automatisk tilpasser programmet efter tøjets omfang, så progammet afsluttes, så snart dit tøj er færdigt.

5. Du vasker dem for ofte

Der mange myter om, hvorvidt man overhovedet bør vaske sine jeans i maskine eller ej. Men med den rette omtanke kan du altså sagtens smide dem en tur maskinen – så længe du ikke gør det alt for ofte. For hyppig vask af jeans kan nemlig slide fibrene og give dine jeans lodrette, hvide streger. Som alternativ kan du altid hænge dine jeans til lufttørring i et par timer for friske dem op.

Ved du hvilke jeans, der hitter i denne sæson? Se videoen herover og bliv guidet til, hvilket par jeans du bør gå efter, hvis du leder efter et par nye favoritjeans. Læs meget mere om, hvordan du passer på dine denim-items med Electrolux PerfectCare her og få endnu flere gode tips.