© Sex And The City

6 tegn på, at du skal købe nye sko

Slidte såler, ødelagte remme og dårligt fit. Vi hjælper dig til at rydde ud i skoskabet, så du kan komme af med det gamle fodtøj og skabe plads til nyt

15. juli 2018 af Anne Merete Thorstensen

At skille sig af med er par gamle sko kan være en udfordrende opgave. Både af sentimentale årsager og fordi det kan være vanskeligt at vurdere, om skoene er klar til at ryge ud eller ej.

Det er ikke sundt for fødderne at gå i for slidte sko. Viser skoene ingen tegn på slid, kan de blive i din samling, men hvis du kan sætte flueben ved ét eller flere af nedenstående punkter, er det på tide at skille sig af med dem.

1. Kig på svangen

Det er vigtigt for komforten, at skoene støtter svangen, og derfor kræver området en tyk pude. Manglende støtte kan have indflydelse på hele kroppen og resultere i smerter i fødder, rygge, hofte, knæ, nakke og skuldre. 

Du kan tjekke svangen ved at folde din sko på midten. Hvis du kan folde skoen helt, så hæl og snude mødes, er støtten ikke (længere) optimal.

2. Kig på mønsteret i sålerne

Når det kommer til løbesko, vandresko og sneakers er det på tide at skifte dem ud, når mønsteret i sålen er slidt ned. Det er nemlig sålens mønster, som sørger for, at du ikke glider og falder, og hvis det næsten er slidt væk, er skoenes dage talte – i særdeleshed, når det gælder sportssko.

3. Undersøg remmene

Klipklappere, sandaler og stiletter med stropper er afhængige af deres remme. Det er remmene, der sørger for, at skoen sidder på foden, og det er derfor vigtigt, at de er intakte. Hvis remmene er slidte, strakt ud eller ødelagte, bør skoene ikke længere tages i brug.

4. Undersøg hælen

Ustabile eller skadede hæle er et tegn på, at dine sko har nået deres udløbsdato. Er de slidte eller sidder løst, skal de enten skiftes ved en skomager eller smides ud.

5. Tjek sålenes stand

Nye sko har en blød sål med god komfort. Du kan tjekke sålens stand ved at placere den ene hånd inde i skoen og den anden uden på sålen og derefter trykke hænderne sammen. Er der stadig lidt pude tilbage, kan skoene leve lidt endnu – er der ikke, skal de ud.

6. Tjek om skoene passer

Fødder kan ændre sig med alderen. Prøv skoene, og se, om de stadig passer. Hvis ikke de er gode at have på, er der ingen grund til, at de fylder i skabet. 

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste