7 ting, du skal fjerne fra dit cv
© The Devil Wears Prada

7 ting, du skal fjerne fra dit cv

Et godt cv er alfa og omega, hvis du skal på jobjagt. Vi har derfor samlet syv punkter, du i hvert fald ikke skal inkludere

Hvis du er jobsøgende, er et godt cv afgørende. Dit cv kan nemlig skaffe dig dit drømmejob – hvis det er lavet rigtigt.

Der er mange måder, hvorpå du kan præsentere dig selv bedst muligt, men du kan også nemt risikere at gøre det stik modsatte.

Læs med, og få et overblik over syv ting, du i hvert fald ikke skal have med i dit cv.

1. Fjern folkeskole- og gymnasieinformation

Hvis du går eller har gået på universitetet eller en tilsvarende længevarende uddannelse, er det ikke nødvendigt at udpensle din tidlige skoleerfaring – det siger lidt sig selv.

2. Drop karaktergennemsnittet fra folkeskolen

I forlængelse af punkt et, er det heller ikke nødvendigt at tilføje dit karaktergennemsnit fra din folkeskole- eller gymnasietid, hvis du er påbegyndt eller har færdiggjort en anden uddannelse siden. Hvis arbejdsgiveren gerne vil vide det, skal de nok selv spørge.

3. Aktiv frem for passiv

Undgå at bruge passive ord og sætninger i dit cv, da det har en negativ effekt på din potentielle arbejdsgiver.

Brug for eksempel ikke sætninger som “her blev erhvervet stor erfaring indenfor ...”, men skriv i stedet “her erfarede jeg ...”

På den måde virker du mere vedkommende, og dit cv bliver mere personligt.

4. Fjern kortvarige jobs

Hvis du har haft nogle jobs i meget kort tid, af den ene eller den anden årsag, kan det være en god idé at undlade dem fra dit cv, så din nye arbejdsgiver ikke tror, du er illoyal eller mangler fokus.

Der er selvfølgelig undtagelser til alle regler, så hvis du har haft et meget vigtigt eller prestigefyldt job i en kort periode, er det selvfølgelig værd at have med.

© The Devil Wears Prada

5. Drop de åbenlyse kompetencer

Selvfølgelig ønsker du at vise, at du har mange gode kompetencer, men undgå de allermest åbenlyse.

Det er som regel ikke nødvendigt at fortælle om dit kendskab til for eksempel Microsoft Word, da det i dag er sværere at finde nogen uden denne kompetence, end nogen med.

6. Undgå at diskriminere

Hold en anelse tilbage med den personlige information, hvis det på nogen måde kan virke diskriminerende eller stødende.

Lad for eksempel være med at komme for meget ind på religion eller politik i dit cv.

7. Gør det kort

Hold dit cv på en til to sider. Det bør kun fylde mere end det, hvis du har en god grund til det. Ved at holde det kort sikrer du dig, at arbejdsgiveren læser det hele, og dermed får alle dine kompetencer med.

Der er selvfølgelig undtagelser til alle regler, og derfor skal ovenstående ikke følges slavisk, men nærmere betragtes som overordnede guidelines til at forbedre dit cv.

Brug din intuition, og fokusér på de ting, der gør dig unik og uundværlig for en virksomhed, så skal det nok gå. Held og lykke!

DET SENESTE NYE DIREKTE TIL DIG