© @johannekohlmetz

8 inspirerende profiler til dig der drømmer om at lave dit eget tøj

Det kan måske lyde som lidt af en stor opgave at begynde at lave tøj fra bunden, men det behøver faktisk ikke være så svært – så længde du har en portion vilje med i bagagen. Om det er syning, strik eller hækling du begiver dig ud i, så er der masser af vejledning og inspiration at finde på Instagram – vi har samlet otte profiler til dig lige her.

Rose Svane (@rosesvane)

Du er helt sikkert stødt på Rose Svanes hæklede stykker tøj, som er utrolig unikke og smukke. På hendes profil kan du finde en masse inspiration til at hækle dit eget tøj, og du finder også inspiration til, hvordan du style hjemmelavet tøj med vintage eller købte fund. Rose har også udgivet to bøger, hvor du kan finde hækleopskrifter til nybegyndere og til dig, der er lidt mere erfaren. Bøgerne hedder "Rose Svanes Hæklerier" og "Sunny Crochet".

Gensynsklæder (@gensynsklaeder)

Det er Marianne Jensen, som står bag denne profil, hvor du kan finde inspiration til, hvordan du kan skabe en garderobe af gamle klæder og tekstiler. Tøjet du kan finde på profilen er fint og farverigt, og du behøver ikke nødvendigvis selv at finde sykassen frem, hvis du vil have fat i en kreation, for de bliver nemlig også sat til salg på profilen engang imellem.

Yolanda Espericueta (@yolandainthecity)

Yolandas profil fokuserer på mode og sy-projekter, og vi vil især anbefale dig at følge hende, hvis du gerne vil forsynes med inspiration til upcycling-projekter. På hendes profil finder du blandt andet en række forskellige sy-serier, som både er underholdende og inspirerende. En af serierne hedder Thrift Roulette, og den går ud på, at Yolanda med lukkede øjne vælger et item fra en genbrugsbutik, som hun skal forvandle til noget nyt og fint. I April måned postede hun også en ny reel hver dag, hvor hun guider dig til, hvordan du kan upcycle en t-shirt – det blev til i alt 30 reels med 30 forskellige upcycling-idéer.

Tendersmile Handmade (@tendersmile.handmade)

Tendersmile Handmade er en god profil at følge, hvis du er nybegynder med en symaskine. På profilen finder du et stort udvalg af udførlige guides til mindre syprojekter i form af blandt andet nøgleringe, tasker og punge.

Johanne Kohlmetz (@johannekohlmetz)

Johanne Kohlmetz har mange kreative talenter og ét af dem er, at hun er super dygtig til at sy. På hendes profil kan du finde masser af inspiration til sy-projekter, som ikke er super avanceret at genskabe, og hun er især god til at finde på kreative idéer til, hvordan du kan forvandle genbrugsfund om til alt lige fra bluser, bukser, kjoler og tasker. Johanne gør sig primært i syning, når det kommer til at lave tøj, og hun har også udgivet to bøger med opskrifter samt tips og trick til at lære at sy – bøgerne hedder "Lær at sy" og "Sy sy sy".

Kiana Bonollo (@kianabonollo)

Kiana Bonollo har en uddannelse i design og det kommer også til udtryk i hendes kreationer, som er super gennemførte og velproducerede. På hendes profil deler hun reels og billeder, hvor du kan følge med i hendes sy-projekter, som primært dækker over elegante kjoler, smukke toppe og fine nederdele. Hendes kreationer er en smule mere avanceret at genskabe sammenlignet med dem, som du finder på de andre profiler, vi nævner her i artiklen, men det skal bestemt ikke holde dig tilbage fra at kaste dig ud i det. Kiana udvikler mønstre til alle hendes designs, som du finder via linket i hendes bio.

Katrine Ravndal (@over.skyerne)

Tag et kig på denne profil for inspiration og tips til, hvordan du laver en kjole ud af en dug eller en jakke ud af et sengetæppe. Katrine Ravndal er også en rigtig god til at vise fulde outfits, hvor alt tøjet er genbrug eller hjemmeproduceret – super gennemført og super fint. Hun tager desuden også imod bestillinger, hvis du forelsker dig i en af hendes designs.

PetitKnit (@petiteknit)

Mon ikke du har hørt om PetitKnit før? Hun er super dygtig til at strikke og har udviklet et hav af populære strikkeopskrifter på alt lige fra veste og trøjer til tasker og tørklæder. Hvis du overvejer at starte op på et strikkeprojekt, så er hendes profil helt klart et besøg værd. Her deler hun blandt andet billeder af sine egne strikkeprojekter samt tips til pleje af strikketøj. Hendes strikkeopskrifter finder du petiteknit.com.