Prinsesse Diana
© Getty

9 looks, vi elsker Prinsesse Diana for

Sweatshirts, colorblocking og smukke kjoler. Vi har samlet Lady Dis bedste looks, som vi aldrig vil blive trætte af.

“The revenge dress” er det, man kalder Dianas ikoniske off-shoulder-kjole, som hun bar i 1994 under en middag i London – samme aften, som hendes eksmand, Prins Charles, bekendtgjorde sit forhold til sin nuværende kone, Camilla Parker-Bowles, på landsdækkende tv. Den smukke udskæring var på daværende tidspunkt et meget udfordrende look for en britisk kongelig.

Man kan ikke komme uden om at italesætte Lady Dianas cool off-duty-stil. Hun blev nemlig ofte spottet i sweatshirts og løs denim – et look, der kan ses overalt i nutidens gadebillede.

Power suiting. En matchende jakke og nederdel er den uofficielle uniform hos de royale kvinder i hele Europa. Prinsesse Diana brød normen og hoppede i stedet i et klassisk jakkesæt – dog stadig med en feminin vibe.

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at det var Phoebe Philo for Céline, der stod bag Dianas skødesløse frakke-looks. En oversized, men stadig velsiddende frakke, som er matchet med et par sneakers, er den perfekte hverdagsuniform – også i dag.

Den engelske designer Cathrine Walker var blandt de brands, Prinsesse Diana oftest var klædt i – her i fuldt colorblocking-look i 1989.

Fjerde sæson af The Crown har premiere 15. november, men vi har allerede set små sneak peeks af de Diana-looks, som Netflix har rekreeret i serien. Det gælder blandt andet det ikoniske pink 80’er-look, som hun bar under et royalt besøg i Sydney i 1988.

The Crown sæson 1-4 kan ses på Netflix fra 15. november.