2016’s mærkeligste modetrends
© Instagram / @vetements_official / @the_vanityroom / @kimkardashian / Pinterest / @The Zoe Report

Årets mærkeligste modetrends

Vi ser tilbage på årets særeste modetrends – lige fra 90'ernes kvælende halskæde, chokeren, til skater T-shirten, som pludseligt blev allemandseje

Året er snart ved at være slut, og derfor kan man godt blive lidt nostalgisk ved at se tilbage på det forgangne år. Dog bliver nostalgien også ledsaget af en vis undren, når vi tænker tilbage på årets modetrends.

Hvorfor rendte vi allesammen rundt i T-shirts fra mærket Thrasher, gigantiske ærmer, som var umulige at håndtere (dem er vi iøvrigt stadig fans af) og den halsstrammende choker?

Herunder lister vi årets mest påfaldende tendenser, som vi sportede flittigt i 2016.

Blottede skuldre

Der er sådan set ikke noget mærkeligt ved at vise de smukke, nøgne skuldre frem – det gør dig faktisk mere attraktiv. Men da alle pludseligt begyndte at bruge klassisk skjorte som off-the-shoulder top ved kun at knappe den halvvejs op, begyndte det at blive lidt skørt.

Dog har den halvtlukkede skjortetrend givet nyt liv til vores gamle skjorter gennem 2016, så mon ikke, den fortsætter et stykke ind i det nye år?

Gigantiske ærmer

De store ærmer har virkelig sat sit aftryk på år 2016. Vi har begejstret rendt rundt i med ekstremt store ærmer, der er præcis ligeså pæne, som de er upraktiske.

Prøv eksempelvis at række ind over buffeten med store ærmer UDEN at få dyppet dem i både sovs og salater.

Thrasher

2016 var også året, hvor alverdens fashionistaer pludseligt blev helt vilde med skatermærket Thrasher.

Det er formentlig de færreste af mærkets fans, som nogensinde har sat deres (stiletklædte) fod på et skateboard, men det skulle ikke stå i vejen for Thrashers popularitet.

Justin Bieber-merchandise

2016 var også året, hvor merchandise blev et mega modehit. Særligt én popstjerne var bannerfører for den nye trend: Justin Bieber, hvis merchandise-tøj vandt popularitet i år.

Purpose Tour-turnéen er nået langt ud over de stadioner, hvor Bieber har givet koncert, og popfænomenet lavede endda en helt speciel kollektion til København.

Lak

Mange vil nok altid forbinde lak med Julia Roberts lange støvler i rollen som den prostituerede Vivian i klassikeren Pretty Woman. Men i år blev lak stuerent, og pludselig kunne du finde det på både støvler, bælter, nederdele, bukser og lange frakker.

Chokeren

90’erne genopstod i 2016, hvilket blandt andet manifisterede sig i chokerens comeback. Chokeren er som bekendt et halssmykke, som skal sidde helt stramt om halsen. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan udsmykke halsen med, så længe du bare kalder det for en choker.

Dog tog highstreetkæden Forever 21 trenden lidt for langt, hvilket gjorde, at deres bud på en choker blev et viralt hit, fordi folk gjorde grin med den.

Mode er en underfundig størrelse, og i 2016 kunne du altså binde næsten hvad som helst om halsen og stadig være topmoderne.

Sokkestøvler

Støvlen, der mest af alt ligner en sok med hæl på, fik også et comeback i 2016. Sidst vi så den bløde sko var tilbage i 90’erne, men det lykkedes Vetements at gøre støvlerne populære igen med en meget dyr og moderigtig udgave af den sokkede sko.