Anna Wintour og Kim Kardashian

Anna Wintour dømmer dette item ude

Når modedronningen over dem alle afgiver sin trendrapport, bør du tage notater – selv når dommen er hård

Har du bare en anelse interesse for mode, er du formentligt stødt på navnet Anna Wintour eller på billeder af den ranke kvinde med overdimensionerede solbriller og en knivskarp page.

Anna Wintour er indbegrebet af mode og som redaktør for amerikansk Vogue siden 1988, har hun sat sit præg på utallige tendenser og afgjort skæbnen for mange unge, håbefulde designere. På trods af rygter om snarlig afgang, har Wintour stadig fingeren på pulsen, hvorfor der er god grund til at lytte med, når hun deler ud af sine forudsigelser for den kommende sæson.

Psst ... Sådan reddede Anna Wintour serien Gossip Girl

Anna Wintour

Anna Wintour på første række, hvorfra hun bedømmer alle kommende tendenser under de internationale modeuger.

© Wenn.com

Wintours lov

Mange af de designere, vi kender i dag, er netop slået igennem, fordi de slap igennem Wintours stilbevidste nåleøje og fik den ultimative blåstempling i amerikansk Vogue. Ligeledes var hun en af de første redaktører, der blandende dyre køb med budgetvenlige highstreetfund, hvilket måske kan føles som en selvfølge i dag, men i slutningen af 80'erne var det banebrydende. Ligeledes var amerikansk Vogue det første modemagasin, som lod kendte kvinder indtage forsiden i stedet for kun at vise modeller.

Anna Wintour er derfor ophavskvinden bag mange af nutidens modeverdenens byggesten, og hendes ord vægter fortsat tungt – som nu, hvor hun har afgivet dom over næste sæsons modetendenser.

Dømmer sexet ude

I en video på Vogue.com analyserer Anna Wintour den seneste modeuge i Milano, og giver sit bud på, hvad der er in næste år, og hvad der helt bestemt er ude.

Er du glad for tætsiddende og prangende tøj, bliver det ikke din sæson, fordi ifølge Wintour er alt, der er for sexet, for prangende eller for tætsiddende håbløst umoderne. Hun fremhæver i stedet design, der er skabt til den voksne og karrierebevidste kvinde, der foretrækker tøj, hun kan tage på arbejde i, som eksempelvis det design, Ferragamo viste ved deres SS19-show.

Ifølge Anna Wintour vil design, der ikke er for opsigtsvækkende, men i stedet byder på forfinede detaljer og godt håndværk, sætte standarden for modebilledet anno 2019. Inspirationen kommer blandt andet fra den neddæmpende æstetik, vi så i midt 90’erne med midi-nederdele, blazere og løse bukser. Ligeledes fremhæver hun også farverne orange og den berygtede grønne farve, som vi allerede har set en del til i 2018.

Vil du høre alle Wintours bevingede ord om Milanos modeuge og næste års tendenser, kan du se hele videoen nedenfor.