Bagom Victoria’s Secret: Mere business end glamour

Victoria’s Secret er meget mere end glitter og glamour: Det er en hård forretning. Kom med bag de smukke kulisser her

47 modeller iført 75 ikke-eksistrende outfits, indtog tirsdag aften catwalken i det timelange tv-extravaganza, kendt som Victoria’s Secret.

Showet er klodens mest sete modeudsendelse, og selvom det ved første øjekast virker som ren glitter og glamour, er det frem for alt en forretning – og en lukrativ en af slagsen.

Ligesom det er tilfældet med Chanels couture-show, handler den storslåede begivenhed om at opbygge firmaets profil, og derved sælge nogle af de mere prisvenlige produkter, som udgør lingerigigantens fundament.

“Når du vil kræve en høj pris for et produkt, bliver du nødt til at sælge mere end bare undertøj,” siger Bridget Weishaar, Senior Apparel Analyst hos Morningstar, der laver PR for Victoria’s Secret, til pengemagasinet Forbes.

“Det, du skal sælge, er adgangen til en anden livsstil – det gør et basisprodukt sexet og sjovt,” forklarer Weishaar.

Ved at inkludere populære modeller med en stor følgerskare på de sociale medier, såsom Gigi Hadid og Kendall Jenner, og hyre tidens største popartister, herunder Selena Gomez og The Weeknd, sørger Victoria’s Secret for at appellere til et ungt publikum.

Men appellen har en høj pris. I 2011 kostede lingerigigantens show i omegnen af 81 millioner kroner, ifølge en beregning foretaget af Forbes, hvilket er betydeligt mere end prisen for gængse modeshows, der koster mellem 100.000 og seks millioner kroner.

Selvom Victoria’s Secret er modeverdenens ubestridt dyreste PR-stunt, så kan det betale sig for lingerigiganten:

“Vi afslører ikke, hvor meget, vi bruger (på showet). Men det betaler for sig selv, og indbringer fem gange så meget,” siger Sharen Turney, direktør hos Victoria’s Secret.

Victoria’s Secrets omsætning for regnskabsåret, der sluttede d. 31. januar 2015, vurderes til ca. 51,7 milliarder kroner, hvilket er over dobbelt så meget, som andre tøjmærker, såsom The Gap.

Psst ... Se de 10 bedste øjeblikke fra årets Victoria's Secret-show

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER