Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Brudesko, Trine Kjær, fra Jimmy Choo: Foto taget af Polina Vinogradova af Trine Kjær, der blev gift i september 2019 i smukke sko fra Jimmy Choo. © Polina Vinogradova

Foto taget af Polina Vinogradova af Trine Kjær, der blev gift i september 2018 i smukke sko fra Jimmy Choo.

Brudesko til enhver type bryllup

Lav hæl, høje, flade, blå, hvide, sølv, med blonder eller i læder? Vi guider dig til at finde dit livs (måske) vigtigste sko.

Du har måske allerede fundet brudekjolen, sløret og tasken, men brudeskoene er mindst lige så vigtige, når det kommer til byllupsoutfittet. Og du kan heldigvis sagtens finde et par budgetvenlige sko til dit bryllup, der får dig til at ligne en million. Før i tiden gik mange efter den klassiske hvide pump, men i dag er der ingen regler for, hvordan en brudesko skal se ud. Flere vælger at blive gift i et par behagelige sneakers eller pifter det hvide outfit op med et par farverige stiletter, som Carries blå brudesko i Sex and the City.

Hælen på din brudesko - høj, lav eller flade brudesko?

Mange kvinder vil gerne gøre lidt ekstra ud af sig selv på deres bryllupsdag, og det kan derfor være fristende at hoppe i et par høje hæle. Hvis du ikke føler dig sikker på høje hæle, findes der dog efterhånden et stort udvalg af flade sko som ballerinaer, sneakers og loafers, der sagtens kan udgøre en smuk brudesko. Vil du gerne have en lav hæl, som du kan gå i hele dagen, kan du gå efter et par slingbacks eller sandaler med en lav, lidt tykkere hæl. På denne måde får du både højde og det festlige udtryk samtidig med, at du kan danse natten lang. Går du efter det ultrafeminine og romantiske look, så vælg en pump eller et par høje sandaler.

Traditionel eller anderledes sko til dit bryllup?

Vil du gerne holde dit look i den klassiske brudestil, skal du lede efter sko i hvid, ivory eller sølv med et simpelt udtryk. Du kan også gå all in på et par atypiske brudesko, og hoppe i et par støvler eller sneakers i en vild farve. Flere eksperimenterer også med perler, fjer eller frynser, der kan tilføre kontrast til en simpel brudekjole.

SATC brudesko, Carrie Bradshows blå brudesko fra Manohlo Blahnik. © HBO

Carries brudesko i Sex and the City: The movie.

Butikker med brudesko i København, Århus og andre storbyer

Hvis du vil prøve skoene inden du køber dem, kan du med fordel kigge hos de forretninger, der sælger brudekjoler og andet bryllupstilbehør. I København kan du besøge Copenhagen Bridal på Vester Farimagsgade, men du kan også gå på jagt efter et par smukke brudesko i for eksempel Illum.

I Hørlyck og Ottoline Sko i Århus kan du finde et bredt udvalg af klassiske brudesko, og i Odense kan du slå et smut forbi Lilly eller gå på udkig i Holst i Vestergade. Du kan selvfølgelig også besøge Panayotis i Vejle, som udover sko har Danmarks største udvalg af brudekjoler.

Det skal du huske med dine brudesko

Sørg for at få købt dine brudesko, inden kjolen skal lægges op. Det er nemlig vigtigt, at længden på kjolen er tilpasset brudeskoenes højde. Husk også at gå skoene til i god tid, så du slipper for vabler på bryllupsdagen. Hvis du har valgt et par høje brudesko, kan det også være en god idé at købe et par flade skiftesko til dansegulvet.

Brudevals i brudesko

Mange øver brudevalsen derhjemme på strømpesokker, men det er også vigtigt at få øvet brudevalsen i de sko, som du og din partner skal danse i på bryllupsdagen. Brudeskoene er måske glatte eller har en spids snude, og det kræver lidt tilvænning, som helst skal overstås, inden der kommer publikum på.

Traditioner og brudesko

I modsætning til brudekjolen og gæsternes kjoler, er der ingen regler for, hvordan dine brudesko skal se ud. Hvis du er glad for traditioner, skal du dog huske at lægge en mønt i skoen på din bryllupsdag. Ifølge gammel tro er det nemlig med til at sikre ægteskabet økonomisk sikkerhed. Derudover skal du beholde dine brudesko efter dit bryllup, da det siges, at ægteskabet holder så længe som skoene gemmes.

Brudesko, budget, udsalg: med blokhæl og rem fra Mango
Brudesko, budget, udsalg: med blokhæl og remme fra Vagabond.
Brudesko, budget, udsalg: slingback pump fra Michael Kors.
Brudesko, budget, udsalg: anderledes hel og flotte remme fra Zara.
Jimmy-Choo-copy
Stine-Goya-copy
Louboutin
Manolo-copy
Zara-sandal-copy
Jil-Sander-copy
Brudesko, der er anderledes. Du kan godt vælge et par sneakers, omend det ikke er den mest elegante løsning. Sørg for at vælge nogen, der er lette i udtrykket som disse fra Converse.
Bianco-ballerina-copy
Manolo-blå-copy
Amina-Muaddi-copy
The-Row-sock-pump-copy
Call-it-spring